Meest stoere vrouw van Nederland Bibian knokt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een tegenvaller afgelopen week voor de Nederlandse snowboardster Bibian Mentel, na de operatie van vorige week woensdag. Ze had geen gevoel in haar benen, maar haar man Edwin Spee kwam in een tussenstand op zijn FB met positiever nieuws over de situatie van de Bibian.

,,Bibian werd wakker en had geen gevoel meer in haar benen. Donderdag en vrijdag daarom heel veel onderzoeken gehad maar niets te vinden en niets te zien.”

,,Het goede nieuws is dus nu dat er geen permanente schade zichtbaar is, minder goede nieuws is dat we niet weten wat er dan aan de hand is en waarom haar benen het niet doen?”

Bibian Mentel is een geweldige topsporter. Ze werd zes keer Nederlands kampioen snowboardcross en dat werd ze opnieuw in 2002 met een prothese nadat haar been was geamputeerd vanwege uitgezaaide kanker.

,,De specialisten staan voor een raadsel en het enige wat ze kunnen bedenken is dat door het langdurig werken met hoge temperatuur in de ruggenwervel de omliggende zenuwwortels misschien, via geleiding, toch zijn beschadigd.”

,,Nu ruim 3 dagen later is er weer hoop. Haar linker been heeft wel weer wat gevoel en ze kan ondertussen zelfstandig met veel moeite haar knie optrekken. Haar rechterbeen gaat minder goed, in dit been wel een hele kleine vooruitgang maar hier kan ze tot nu toe nagenoeg nog niets mee.”

De neurologen staan voor een raadsel maar zeggen goede hoop te hebben dat de zenuwen zich zullen herstellen en de functies in haar benen weer terug zullen komen.

,,Dit kan weken zo niet maanden duren, maar we hebben dus goede hoop dat ze uiteindelijk weer kan lopen. En als iemand dit kan dan is het Bibian wel!! Na uiteraard een grote klap, gaat het vandaag mentaal al weer een stuk beter met Bibian”, aldus Edwin Spee op zijn Facebook-pagina.

https://www.instagram.com/p/Buq6DhplMvj/

 

Tags

BIBIAN MENTELEDWIN SPEESNOWBOARDENZIEKENHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck