Meghan en Harry hielden geboorte Lili geheim

Geboorte Lili
Door: Jos La Grande
06-06-2021

Meghan en prins Harry hebben de geboorte van hun dochter twee dagen geheim gehouden voor de buitenwereld. Vandaag lieten ze pas weten dat hun dochtertje “meer was dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen”, toen ze de geboorte aankondigden van hun Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Lili zag vrijdagochtend om 11.40 uur het licht in het Santa Barbara Cottage Hospital. Na Archie is Lili het tweede kindje van Meghan en Harry.

Moeder en kind gezond

In een verklaring van de ouders werd de geboorte bevestigd. Lili weegt 7 pond en 11 ons. Zowel moeder als kind maken het goed.

Lilibet is een eerbetoon naar haar overgrootmoeder koningin Elizabeth, die door haar familie liefkozend zo wordt genoemd.

Cadeau voor organisaties

Meghan en Harry hebben aan het publiek gevraagd om organisaties die zich inzetten voor vrouwen en meisjes te steunen in plaats van een cadeau te geven. Het paar eert ook Harry’s overleden moeder prinses Diana met de tweede naam van de baby.

De officiële verklaring luidde aldus: ‘Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili. Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld.”

De vraag is of Harry op 1 juli aanstaande bij de onthulling van het standbeeld van zijn moeder aanwezig is. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Harry en zijn broer William op de verjaardag van Diana het beeld zouden onthullen. Diana zou 60 jaar zijn geworden op die dag.

Meer DenD