Meghan Markle betrapt op imiteren Melania Trump

Meghan Markle|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een pijnlijke uitglijder van Meghan Markle: ze wordt betrapt op een flinke blunder. In een interview met Amerikaans tijdschrift Fortune wordt de Duchess betrapt op een ‘Melaniaatje’…

Social media

In een video interview met het magazine maakte Meghan een gedurfde vergelijking tussen social media gebruikers en drugsverslaafden. Hiermee veroorzaakte ze behoorlijk wat opschudding. Meghan sprak haar zorgen uit.

,,Ik maak me grote zorgen over de mensen die er geobsedeerd door zijn. Het maakt zo’n groot deel uit van ons dagelijkse leven dat het net is als een verslaving. Er zijn weinig andere dingen waarbij je de persoon die het gebruikt een gebruiker noemt.”

Plagiaat

Nu maakt haar verklaring om nog reden de tongen los. Meghan zou haar ideologie ‘weggerukt’ hebben uit de Netflix-documentaire The Social Dilemma. In deze onderzoeksfilm worden de verborgen gevaren van sociale media onderzocht.

Op Twitter barste de bom. Meerdere Twitteraars beschuldigden Meghan van plagiaat. Ze merkten op dat de opmerkingen die Meghan maakte over de social media gevaren bijna letterlijk overgenomen waren uit de Netflix-serie.

,,Meghan plagieert zo nonchalant dat het lachwekkend is geworden,” schrijft een Twitteraar. Een ander voegt toe ,,Iemand heeft onlangs duidelijk naar ‘The Social Dilemma’ gekeken…”

Ook delen de Twitteraars concrete voorbeelden. Zo zou statisticus Edward Tufte in de serie het volgende gezegd hebben:

,,Er zijn maar twee bedrijfstakken die hun klanten ‘gebruikers’ noemen: illegale drugs en software.”

Dit komt pijnlijk overeen met Meghan’s citaat, merkten verschillende Twitteraars op. In het interview zegt zij:

,,Er zijn maar weinig dingen in deze wereld waar je de persoon die ermee bezig is ‘een gebruiker’ noemt. Mensen die verslaafd zijn aan drugs worden gebruikers genoemd en mensen die op sociale media zitten, worden gebruikers genoemd.”

‘The Social Dilemma’ maakt ook een punt van het onderzoeken van de manieren waarop algoritmen voor sociale media specifiek zijn ontworpen om ‘verslaving’ aan te moedigen. Een punt dat kijkers direct herkenden toen Meghan het klakkeloos overnam in haar interview.

Melania

Meghan’s actie komt de Amerikanen bekend voor. Ze valt net zo hard door de mand als de Amerikaanse first lady Melania Trump in 2016. Melania werd beschuldigd toen ze een speech voorlas die wel heel erg leek op die van de vorige first lady. Critici merkten op dat bepaalde passages uit Melania’s speech bijna letterlijk overeen kwamen met uitspraken van Michelle Obama.

Neemt Meghan met deze actie een voorbeeld aan Melania? De geruchten gaan dat Meghan een gooi zou willen doen naar het Amerikaanse presidentschap in 2021. Dit werd gezegd door auteur van het boek ‘Meghan and Harry: The Real Story’. ,,Ik weet dat de hertogin van Sussex politieke ambities heeft en ik heb me laten vertellen dat ze zich ooit kandidaat wil stellen voor president. Ik denk dat alles wat ze doet – de koninklijke familie achterlaten en terug naar Californië verhuizen – deel uitmaakt van haar plan”, onthult zij.

LEES OOK:

Meghan Markle: ‘Ik ben de meest gepeste persoon op aarde’

Tags

BLUNDERFOUTJEMEGHAN MARKLEMELANIA TRUMPMICHELLE OBAMAPLAGIAAT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck