Meghan Markle: ‘Ik ben de meest gepeste persoon op aarde’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Meghan Markle heeft een hoop te verduren gehad. De voormalige actrice trouwde met Prins Harry en werd overladen met kritiek en pesterijen. In een podcast onthult Meghan dat zij ‘de meest gepeste persoon ter wereld was’ in 2019.

Dat royals een héle dikke olifantenhuid moeten hebben was al duidelijk toen Diana nog in de spotlichten stond. Nu is er nog een extra pest-medium bijgekomen: het internet. Online ’trollen’ kunnen anoniem vanuit achter hun scherm ongeremd tekeer gaan. Duchess Meghan Markle doet een boekje open over wat de online pesterijen met haar gedaan hebben.

Pesterijen

Meghan vertelt in een podcast dat zij veel geleden heeft onder de pesterijen. ,,Er werd mij verteld dat ik in 2019 de meest getreiterde persoon ter wereld was, man of vrouw,” onthult zij.

Het viel haar zwaarder dan de meeste mensen van haar zouden verwachten. Ze laat weten er bijna aan onderdoor te zijn gegaan. ,,Het is bijna niet te overleven. Het is zo groot dat je niet eens kunt bedenken hoe dat voelt.”

LEES OOK:

Boek Harry en Meghan mag gebruikt worden in rechtszaak

Rechtszaak

Meghan sleepte de Britse tabloids voor de rechter nadat zij een handgeschreven privébrief van Meghan aan haar vader publiceerde. Volgens Meghan’s advocaten publiceerden de media bepaalde delen van de brief bewust, waardoor Meghan ‘onterecht’ in een negatief daglicht gezet werd.

Ook Prins Harry greep in. Hij was de pesterijen en de persoonlijke aanvallen van de Britse tabloids tegen zijn vrouw meer dan zat. Hij schreef zijn frustraties op in een emotionele open brief.

,,Maar helaas is mijn vrouw het slachtoffer van de tabloidpers die mensen aanvalt en valse informatie verspreidt zonder na te denken over de mogelijke gevolgen hiervan. We hebben ons het laatste jaar sterk gehouden, maar ik kan niet beschrijven hoe pijnlijk dit eigenlijk is.”

Ook onthulde hij dat Meghan eronder leed. ,,Ik ben al veel te lang een stille getuige geweest van haar lijden.”

Voor Prins Harry zijn dit niet zomaar pesterijen maar is dit een herhaling van geschiedenis. ,,Ik heb gezien wat er gebeurt als de media iemand niet langer als een persoon behandelen. Ik verloor mijn moeder hierdoor, en nu zie ik hoe mijn vrouw het slachtoffer wordt.”

Mentale gezondheid

Meghan vertelt in de podcast dat haar mentale gezondheid beschadigde door de pesterijen. ,,Het kan me niet schelen of je 15 of 25 bent, als mensen dingen over je zeggen die niet waar zijn, wat dat doet met je mentale en emotionele gezondheid is zó schadelijk.”

Het is een gevoel dat Meghan niemand gunt, maar wat volgens haar vaker voorkomt dan nodig is. ,,We weten allemaal hoe het voelt om gekwetst te worden,” ook heeft zij zich in deze periode van alle aandacht enorm alleen gevoeld. ,,We weten allemaal hoe het voelt om geïsoleerd of anders te zijn,” vertelt zij openhartig.


Tags

ARCHIEBRITSE ROYALSMEGHANMEGHAN EN HARRYPESTENPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck