Meghan Markle LIEGT over Nelson Mandela anekdote: ‘Heb haar nog nooit ontmoet’

Meghan Markle verzint ontmoeting
Door: Charlotte Wijnen
01-09-2022

Het nieuwe explosieve interview van Meghan Markle heeft voor een hoop ophef gezorgd. ,,Een acteur zei me: ‘Toen jij met Harry trouwde, hebben we even hard op straat gefeest als toen Mandela vrijgelaten werd uit de gevangenis”’, was één van de bizarre uitspraken die Meghan in het interview met The Cut deed. Maar volgens de acteur klets Meghan uit haar nek en heeft ze de anekdote verzonnen. ,,Ik heb haar nog nooit ontmoet!”

Tijdens het explosieve interview met The Cut vertelde Meghan dat ze door een Zuid-Afrikaanse acteur apart werd genomen tijdens de première van de Disneyfilm The Lion King.

,,Ik was net bevallen van Archie, en ik was bang voor wat er allemaal nog te gebeuren stond. Maar toen sprak één van de acteurs mij aan: ‘Toen jij in de familie terechtkwam door met Harry te trouwen, hebben we even hard gefeest op straat als toen Mandela werd vrijgelaten uit de gevangenis.’ Dat was een mooi moment, een lichtpuntje.”

Kleinzoon Nelson Mandela woest

De kleinzoon van Nelson Mandela is woest dat Meghan deze anekdote de wereld in heeft gebracht. ,,Vechten tegen 60 jaar apartheid en 350 jaar kolonialisme in Zuid-Afrika is niét hetzelfde als trouwen met een witte prins”, zegt hij woest in Daily Mail. ,,Mijn grootvader nam het op voor minderheden, voor kinderen en vrouwen, voor de meest kwetsbare personen in de maatschappij. Voor de mensen die onderdrukt worden. Jezelf daarmee willen vergelijken, dat snap ik echt niet. Het vieren van zijn vrijlating in 1990 kan niet vergeleken worden met iemands huwelijk.”

‘Ik heb Meghan nooit ontmoet!’

Maar er is méér. John Kani, een acteur uit The Lion King, vertelt aan Daily Mail dat hij ‘verbijsterd’ is door de anekdote die Meghan de wereld in heeft gebracht. Volgens hem moet de anekdote over hem gaan omdat hij de enige Zuid-Afrikaan in de Disney-film is.

,,Het verbijstert me. Ik heb Meghan Markle nog nooit ontmoet. Ik ben de enige Zuid-Afrikaan in de cast en ik was niet bij de première in Londen. Het is gewoon een verkeerde herinnering van haar”, aldus de acteur.

‘Niemand weet wanneer Harry en Meghan trouwden’

Ook vertelt hij dat de bruiloft van Meghan en Harry helemaal niet groots gevierd werd in Zuid-Afrika. ,,In mijn herinnering weet niemand wanneer ze trouwden. We hadden geen Zuid-Afrikaanse band met de bruiloft of met haar huwelijk met Harry. Ik ben hier echt door verrast.”

Meer DenD