‘Meghan Markle smijt met geld’

Meghan Markle geniet volop van haar nieuwe status als Britse ‘royalty’. Toch lijkt ze nog niet helemaal binnen de familie te passen. Niet alleen omdat er ophef is over haar vader, maar ook omdat Meghan met geld lijkt te smijten. Iets dat andere leden van het Koningshuis niet doen.

Budget

Catherine, de vrouw van prins William, draagt kleren van relatief goedkope Britse designers, zoals L.K. Bennett. Meghan heeft daarentegen de voorkeur voor peperdure Franse ontwerpers, en lijkt haar koopgedrag niet in de hand te kunnen houden. Toen ze onlangs anderhalve dag in Ierland was, zou ze naar verluidt omgerekend 70.000 euro hebben uitgegeven aan kleding! En dat terwijl Meghan voordat ze in het huwelijksbootje stapte met prins Harry nog verscheen in een jurkje van 434 euro. In de eerste twee maanden dat ze getrouwd was, heeft de voormalig actrice omgerekend 175.000 euro uitgegeven!
Ter vergelijking: Catherine spendeerde 135.000 euro….in heel 2017.

Om alle dure kleren goed te kunnen opbergen heeft het stel de architect van hun nieuwe huis de opdracht gegeven een kledingkast te maken van minstens 35 vierkante meter. Op de begane grond wil Meghan een kamer van minstens 16 vierkante meter speciaal voor haar schoenen en jassen.

Geschenken

De vraag is uit welk potje Meghan dit allemaal betaald. Als lid van het Koningshuis mag zij namelijk geen geschenken van ontwerpers aannemen. Volgens Kensington Palace betaalt Meghan een groot deel van haar uitgaven uit eigen zak, want het vermogen van Meghan wordt geschat op zo’n acht miljoen euro.