Meghan niet populair door werk bij stichting

Meghan Markle lijkt in de ogen van een aantal Britten niets meer goed te kunnen doen. De vrouw van prins Harry zet zich in voor een goed doel en maakt daarvoor reclame, maar zelfs dat wordt door sommigen niet gewaardeerd.

Stichting

Het goede doel is Smart Works Charity. De stichting zet zich in voor werkloze vrouwen. Zij kunnen gratis een sollicitatietraining volgen en krijgen een aantal outfits die geschikt zijn om in de solliciteren en werken. Meghan probeert geld in te zamelen voor de stichting door hun kledinglijn The Smart Set te promoten. Het geld dat met deze lijn wordt verdiend gaat direct naar de stichting.

Meghan vraagt aan haar volgens om een kledingstuk uit de lijn te kopen en zo een kleine bijdrage te leveren. Maar tussen veel positieve en lieve reacties krijgt ze ook een boel ellende over zich heen van vrouwen die de kleding niet van goede kwaliteit vinden en die het belachelijk vinden dat Meghan duizenden euro’s uitgeeft aan een jurk voor zichzelf en nu voor een goed doel reclame maakt.

Kritiek

,,Ziet er goedkoop uit, pasmaat niet goed, te dure kleding van polyester”, schrijft iemand onder de post op het kanaal SussexRoyal op Instagram. ,,Een kleine bijdrage? Echt? Een jas kost 200 pond! Dat is niet een kleine bijdrage voor veel vragen. Ik vind dat erg neerbuigend want niet iedereen hebben een hoog salaris terwijl velen harder werken dan jij ooit heb gedaan”, schrijft een ander.