Meghan voor het eerst zonder Harry op pad

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

LONDEN – Meghan, hertogin van Sussex, beleeft donderdag weer een vuurdoop. Voor het eerst gaat ze zonder haar man prins Harry naar een aantal koninklijke verplichtingen. Meghan gaat echter niet alleen naar het graafschap Cheshire, ze vergezelt niemand minder dan koningin Elizabeth.

Elizabeth en Meghan worden al vroeg verwacht bij de Mersey Gateway Bridge, die de dames officieel openen. Daarom stapten de koningin en hertogin woensdag al op de koninklijke trein richting Cheshire, dat tegen de grens met Wales ligt. Volgens Britse media is het uitzonderlijk dat Elizabeth haar aangetrouwde kleindochter uitnodigde aan boord; prins Harry, prins William en diens vrouw Catherine maakten bijvoorbeeld nog nooit een treinritje met de vorstin in de ‘Royal Train’. De trein, volgens Daily Mail “vreselijk gedateerd en geheel niet luxueus”, wordt voor officiële aangelegenheden alleen gebruikt door de koningin en prins Charles.

Na de opening van de Mersey Gateway Bridge, die in oktober al in gebruik werd genomen, gaan Elizabeth en Meghan naar vestingstad Chester. Daar worden de koningin en hertogin verwacht bij Storyhouse, dat ook officieel geopend moet worden. Het culturele centrum – een bibliotheek, theater en bioscoop in één – verwelkomde vorig jaar mei de eerste bezoekers. Dat Elizabeth en Meghan naar Chester komen voor de formele opening, is volgens Storyhouse het gevolg van “de enorme steun die we uit Chester en de regio hebben gekregen”. Het culturele centrum verwelkomde het afgelopen jaar ruim een miljoen bezoekers en is daarmee naar eigen zeggen een van de succesvolste cultuurinstellingen in het land. Als ook Storyhouse voor geopend is verklaard, begeven Elizabeth en Meghan zich naar het stadhuis van Chester. Daar staat een lunch op het programma.

Voor het bezoek van de vorstin en nieuwbakken hertogin van Sussex, die op 19 mei trouwde met prins Harry, is hoogstwaarschijnlijk aardig wat publiek op de been. Er is echter ook verontwaardiging. Zo is de lokale actiegroep Scrap Mersey Tolls van plan te protesteren bij de opening van de Mersey Gateway Bridge. De groep is het niet eens met de tol die betaald moet worden om over de brug te mogen rijden. “Het is bizar dat de koningin, die in september nog een tolvrije brug over de Forth opende, is overtuigd een tolbrug te openen”, zei een van de activisten tegen Daily Express. Scrap Mersey Tolls stuurde eerder al een brief naar Elizabeth, met het verzoek haar bezoek te heroverwegen. “Er is geen enkele reden om de verontwaardiging en ellende die is ontstaan als gevolg van de tolheffing te vieren.”

 

BUZZR

 

 

Tags

MEGHAN EN HARRYMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck