Meilandjes bedreigd tijdens signeersessie: ‘Politie gewaarschuwd’

Meilandjes met de dood bedreigd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat de Meilandjes sinds Erica’s controversiële uitspraken niet altijd veilig zijn, blijkt wel. Volgens biograaf Jan Dijkgraaf werd de familie tijdens een signeersessie in een kerk in Zwolle bedreigd. ,,De politie was gewaarschuwd.”

Jan Dijkgraaf onthult dat één van de signeersessies van de familie Meiland bijna werd gecanceld vanwege bedreigingen. ,,Op de dag dat Erica in Zwolle haar boeken zou signeren, liep ik al door de stad en was de familie bijna gearriveerd toen ik een telefoontje kreeg van de boekhandel dat er allerlei bedreigingen binnen waren gekomen”, vertelt de biograaf in gesprek met weekblad Party. ,,De eigenaar van de boekwinkel wilde de signeersessie die over een halfuur zou beginnen, cancelen.”

‘Politie gewaarschuwd’

Maar omdat de Meilandjes al een lange tijd onderweg waren, werd toch besloten de signeersessie door te laten gaan. ,,We zaten helemaal boven in de boekwinkel en de politie was gewaarschuwd”, vervolgt Jan. ,,Er was een hele sliert door de kerk van wachtende mensen en er was steeds politie aanwezig; dat laatste was voor een biografie van een realityster in principe natuurlijk iets belachelijks.”

Meilandjes in gevaar

Volgens Jan voelden de Meilandjes zich niet onveilig. ,,Ik voelde me een soort van verantwoordelijk voor hun veiligheid, terwijl ze er zelf niet van uitgingen dat ze gevaar liepen. Terwijl dat theoretisch misschien wel zo was.”

Kritiek op fandag

De familie Meiland organiseert op 19 augustus een ‘besloten fandag’. Martien, Erica en Maxime zullen ’s middags aanwezig zijn op een geheime locatie waar 450 fans een bijzondere middag zullen beleven. ,,Er zijn kraampjes met merchandise en drinken en hapjes”, kondigden Martien en Erica aan op Instagram. ,,Het wordt heel gezellig!”

De hapjes zijn gratis, maar de toegang tot het evenement níet. En dat konden veel fans niet waarderen. ,,Een betaald feest voor fans?”, reageerde iemand. En een ander: ,,Wat een achterlijk gedoe.”

Tags

FAMILIE MEILANDMARTIEN MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck