Meilandjes blijven met geld smijten: kwart miljoen overboden op villa

Meilandjes hebben geld teveel
Door: Charlotte Wijnen
15-12-2021

Het lijkt erop dat geld geen rol speelt bij de huizenjacht van Martien en Erica Meiland. Voor hun nieuwe villa in Noordwijkerhout betaalden ze maar liefst twee miljoen euro, 250.000 euro hoger dan de vraagprijs. Inmiddels hebben de twee een totale hypotheekschuld van 3,3 miljoen…

Terwijl de Meilandjes nog altijd druk bezig zijn om het chateau in Frankrijk te verkopen, blijven ze met geld smijten alsof het niets is. De vraagprijs van het chateau is al met een half miljoen gedaald en toch komen ze er maar niet vanaf. Ondertussen kochten Martien en Erica wel een nieuwe villa, waarvoor ze maar liefst 250.000 euro hebben overboden.

‘Als zo’n pand op ons pad komt, moeten we dat gewoon doen’

Begin september kochten Martien en Erica hun nieuwe woning in Noordwijkerhout. Onlangs vond de officiële overdracht plaats en daarbij werd duidelijk wat zij hebben betaald voor de enorme villa.

Uit kadastrale informatie blijkt dat zij er twee miljoen euro voor op tafel legden, zo meldt weekblad Weekend. De woning stond te koop voor de vraagprijs van 1,75 miljoen, wat dus betekent dat Martien en Erica een kwart miljoen hebben overboden om de woning te bemachtigen.

Het komt zelden voor dat een huis met zoveel geld wordt overboden, en daardoor lijkt de familie weer een impulsief besluit te hebben genomen als het gaat om het kopen van een huis. ,,Wij hebben specifieke wensen. Het moet geschikt zijn voor dubbele bewoning, en als zo’n pand dan op ons pad komt, moeten we het toch doen”, verklaart Erica in Weekend.

Totale hypotheekschuld van 3,3 miljoen

Volgens het weekblad betaalden de twee hun nieuwe optrekje niet uit eigen zak, maar namen een hypotheek van 2.058.000 euro. Maar daar bovenop komt nog de hypotheek van 1,25 miljoen voor hun huidige villa in Noordwijk, wat uitkomt op een totale hypotheekschuld van 3,3 miljoen.

Maandelijks zijn ze dus een enorm bedrag kwijt aan rente en aflossing. Maar ook hierover maakt Erica zich geen zorgen. ,,We hebben een overbrugging bij de bank, dat is allemaal niet zo’n probleem, maar ik heb ook liever één huis dan drie”, vertelt Erica. ,,Het huis in Noordwijk zit in het hogere segment, het is niet zo dat er veel mensen op afkomen, en in Frankrijk zijn we weer met kijkers bezig.”

Bekijk hier foto’s van de villa

Meer DenD