Mekka vernoemt belangrijke weg naar Saudische kroonprins

Door: DitjesDatjes
09-08-2019

Een van de belangrijkste wegen in de heilige stad Mekka wordt vernoemd naar de kroonprins van Saudi-Arabië, Mohammed bin Salman. De emir van de provincie waarin Mekka ligt, prins Khaled, heeft toestemming gegeven de weg die naar Jeddah voert de naam te geven van de kroonprins.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens de Saudi Gazette is het besluit genomen als erkenning van de verdiensten van Mohammed bin Salman voor de ontwikkeling van het koninkrijk en als waardering voor zijn pogingen om de islam te dienen. Dat alles wel onder het leiderschap van zijn vader koning Salman, de beheerder van de twee heilige moskeeën zoals de krant het formuleerde.

Het voorstel kwam van het ministerie van gemeentelijke- en plattelandszaken. De emir van Mekka, die ook adviseur is van de koning, had geen moeite het goed te keuren. De kroonprins, die vicepremier en minister van defensie is, is in het buitenland omstreden vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi en de oorlog in Jemen. In Saudi-Arabië echter is zijn positie vooralsnog onaantastbaar.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD