50! Happy Birthday Melania

||Cover DenD
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Op de ontbijttafel in het Witte Huis liggen er ongetwijfeld een paar mooie oorbellen of een ring, uitbundig verpakt met een strik eromheen, op de First Lady te wachten. HAPPY BIRTHDAY MELANIA! Het zal het eerste zijn dat vandaag haar echtgenoot Donald en zoon Barron tegen de 50-jarige Sloveense zullen zeggen.

Op deze zondag zal haar man Donald tijd voor haar vrijmaken, ondanks de coronacrisis. De president van de Verenigde Staten, die de afgelopen weken in opspraak kwam omdat hij opperde dat mogelijk chloor en zon coronapatienten zouden kunnen helpen, heeft zijn agenda leeg geveegd voor zijn vrouw.

Melania zal de felicitaties met haar mystieke glimlach op geheel eigen wijze in ontvangst nemen. Ze neemt de president, zo lijkt het althans, op de koop toe. Want ze heeft haar doel bereikt.

Melania

Melania heeft op haar 50e alles wat haar hart begeert. Ze is getrouwd met de machtigste man ter wereld, heeft status en geld in overvloed.

Sevnica

Een knappe prestatie als je bedenkt dat ze in 1970 als Melanija Knavs werd geboren in het onbeduidende plaatse Sevnica in toenmalig Tsjechoslowakije. Haar ouders hadden een bescheiden appartement in een Oost-Europees betonnen bouwblok. 

Vader Viktor werkte als chauffeur en autoverkoper, moeder Amalija werkte in een textielfabriek. Melania had één groot geluk: haar schoonheid. Op zestienjarige leeftijd begon ze met modellenwerk en toen ze de kans kreeg, vertrok ze op achttienjarige leeftijd naar Milaan om daar als model te werken. In 1996 verruilde ze de Italiaanse modestad voor New York, waar ze in 1998 Donald Trump leerde kennen.  

Radeloos

Over die eerste ontmoeting vertelde Trump: ,,Ik zou worden voorgesteld aan een geweldig supermodel. Maar ik wilde weten wie links náást dat supermodel zat. Dat bleek Melania.” 

Een vriendin vertelde later dat Trump op het juiste moment in Melania’s leven kwam: ,,Haar geld raakte op, ze was radeloos en overwoog terug te keren naar Europa.” Trump kwam, zag en overwon. In 2005 trouwden ze. Het was zijn derde keer huwelijk. Eerder was hij getrouwd met Ivana Zelníčková en Marla Maples. In 2006 werd Melania Amerikaans staatsburger en werd zoon Barron (14) geboren. Op 20 januari 2017 werd ze de First Lady van de Verenigde Staten. Tot zo ver het sprookje voor de buitenwereld. 

Barron

Het is een publiek geheim dat Melania’s leven in werkelijkheid weinig met een sprookje van doen heeft. Dat Donald Trump – ‘grab them by the pussy’ – niet bepaald haar ridder op witte paard is, ontdekte Melania al voor de bruiloft. 

Huwelijk

Nadat de onderhandelingen over de huwelijkse voorwaarden waren afgerond, liet Trump zich tegenover derden ontvallen: ,,Het mooie is dat Melania ermee akkoord gaat. Huwelijkse voorwaarden is een lelijk, hard en pijnlijk instrument. Maar er komt een tijd dat je moet zeggen: Lieve schat, ik vind je fantastisch en ik geef veel om je, maar als het niet gaat tussen ons, dit is waar je recht op hebt.” Trump neemt het ook niet nauw met de eeuwige trouw, dat bleek toen hij door meer dan twintig vrouwen werd beschuldigd van seksueel wangedrag.  

Pornoster Stormy Daniels haalde zelfs het wereldnieuws met haar bekentenis dat ze met Trump een affaire heeft gehad. Dat was in 2006, kort nadat hij Melania zijn jawoord had gegeven. Donald Trump ontkende, maar betaalde wel 130.000 dollar zwijggeld aan Daniels. 

Melania Trump

Melania reageerde ogenschijnlijk schouderophalend: ,,Ik weet dat mensen en de media graag speculeren over ons huwelijk, maar ik ben daar niet mee bezig. Ik ben moeder en First Lady. Ik heb belangrijkere zaken aan mijn hoofd.” Of kan het Melania eenvoudigweg niet (meer) schelen? Zo is journalist Michael Wolff, auteur van ‘Fire and Fury’, ervan overtuigd dat de huwelijksband tussen de twee niet heel erg solide is.  

Nachtmerrie

Wolff: ,,Toen Melania in juni 2018 in het ziekenhuis belandde voor een aandoening die had kunnen leiden tot het verlies van haar nier, zei Trump dat niemand daar een moer om gaf. Hij riep: Ze is de First Lady, niet de President.” Volgens Wolff hebben Trump en Melania weinig contact. Feit is Donald en Melania, sinds de Kennedy’s en de Johnsons, het eerste stel in het Witte Huis is met aparte slaapkamers…

Wat zal Melania hebben gedacht toen ze op haar vijftigste verjaardag de balans opmaakte? Had haar vroegere buurmeisje Mirjana Jelancic gelijk toen ze opmerkte: ,,Dit was waar Melanija vroeger van droomde”?

Maar volgens Trumps voormalige medewerkster Omarosa Manigault-Newman is die droom een nachtmerrie gebleken: ,,Volgens mij kan Melania niet wachten totdat Trump weg is uit het Witte Huis. Dan kan ze eindelijk van hem scheiden.”  

Deze maand in DenD:

Cover DenD

Tags

50DONALD TRUMPJARIGMELANIA TRUMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck