Melding dat koning Willem-Alexander met de KLM terugvliegt

Koning Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Vliegtuigvolgers melden met een slag om de arm dat het koninklijk gezin onderweg is naar Athene en van daaruit met de KLM terugvliegt naar Amsterdam.

Dat zou betekenen dat het regeringsvliegtuig, dat gisteren terugkeerde van een trip naar Griekenland waar de Koning en zijn gezin een week vakantie wilden vieren, aan de grond blijft.

Er is kennelijk niet voor gekozen om de opvolger van de KBX opnieuw in te zetten. Mogelijk hebben de hoge kosten een rol gespeeld. Reizen met een KLM-lijndienst is uiteraard goedkoper dan het regeringstoestel opnieuw te laten vliegen.

Herfstvakantie

Retour Nederland is een pijnlijke zaak voor de Koning en zijn gezin, die van plan waren een week te blijven in hun vakantievilla. Vanwege de ophef over de herfstvakantie keert de Koning terug. Het kabinet drong er bij de bevolking juist op aan niet op reis te gaan. Zelfs als de bestemming ‘geel’ is, zoals het vaste land van Griekenland, benadrukte premier Rutte om vooral niet de randen van de regels op te zoeken.

Inmiddels hebben een aantal politieke partijen schriftelijke vragen gesteld aan de minister-president. Komende week is de Tweede Kamer met reces en wordt er niet vergaderd.

Tags

AMALIAARIANEGRIEKENLANDKLMKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAREGERINGSVLIEGTUIG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck