Meneer Reimers: ‘Herman heeft nog tien jaar of minder’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een kilootje of twintig eraf, wat minder alcohol nuttigen en vaker bewegen: het zou voor menig Nederlander goed zijn en zo ook voor Herman den Blijker. De topkok is duidelijk te zwaar en dat hij ongezond is, is hij nu ook zelf gaan inzien. Volgens meneer Reimers heeft Herman misschien nog maar tien jaar te leven.

Snoepen

Tijdens zijn kookprogramma’s moet er natuurlijk gesnoept worden. Zo zijn onlangs opnames gemaakt van het programma ‘Hermans Pop-uprestaurant’. Bij ieder koppel moest de kok natuurlijk de gemaakte gerechten proeven en beoordelen. Daar hoort een glaasje wijn bij en tussendoor wordt er heel wat gesnoept. Meneer Reimers, al jarenlang collega en goede vriend, waarschuwt Herman. ,,Ik maak me zorgen om Herman”, zegt meneer Reimers tegen weekblad Story. ,,Ik let ook op Herman als we opnames hebben, dat hij niet te veel snoept. Hij houdt zich daar redelijk goed aan.” Reimers denkt dat het nodig is om Herman in de gaten te houden. ,,Als hij zo doorgaat, is hij over tien jaar dood. Het kan zelfs sneller gaan, hij leeft ongezond.” Het lijkt meneer Reimers verschrikkelijk als Herman overlijdt aan iets waar hij zelf wat aan heeft kunnen doen.

Zoon

De topkok weet ook zelf dat hij gezonder moet eten. Dat komt vooral door zijn tienjarige zoontje Mats. Herman is zestig jaar oud, en dus al een redelijk oude vader. Door zijn ongezonde lichaam loopt hij de kans dat zijn zoontje nog jonger zijn vader verliest. In het programma Van der Vorst ziet Sterren vertelde hij openhartig over het vaderschap: ,,Laatst vroeg ik aan mijn zoontje: Vind je het vervelend dat je een oude vader hebt? Eigenlijk wel een klein beetje, zei hij toen. Dan kan ik niet zo lang meer van je genieten als mijn vriendjes van hun vader.”

Op dit moment weegt Herman 130 kilo. Hij wil sowieso twintig kilo verliezen.

Tags

DIKDOODGEWICHTGEZONDHEIDHERMAN DEN BLIJKERKINDMENEER REIMERSOVERGEWICHTOVERLEDENZIEKZOON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck