Uitbehandelde Bibian Mentel: ‘Ik durf het nog aan’

Bibian Mentel
Door: DitjesDatjes
08-03-2021

Bibian Mentel heeft een tijd geleden verschrikkelijk nieuws te horen gekregen. De Olympisch snowboardkampioene kreeg van de artsen te horen dat zij uitzaaiingen in haar hersenen heeft. Mentel geniet van de momenten die ze nog heeft.

In de talkshow Humberto laat de snowboardster weten hoe het nu met haar gaat. De artsen vertelden haar dat genezing niet meer mogelijk is en dat zij moest beginnen met afscheid nemen van haar dierbaren. Het slechte nieuws kregen zij en haar man Edwin Spee ongeveer twee weken gelden te horen.

Slecht

Haar man liet weten dat het niet goed ging met Bibian. ,,Twee weken geleden ging het echt slecht met haar”, zei Spee in de talkshow van Humberto Tan. ,,Ik ben bij haar gaan liggen en ze werd gelukkig weer rustig. Sinds die dag is het weer beter gegaan. Het is prachtig dat die tijd ons nog gegund is.”

Gelukkig slaan de pijn-verlagende medicijnen die zij krijgt aan. ,,Het gaat, het is redelijk onder controle met de medicijnen”, vertelde Mentel zelf via een videoverbinding. ,,Zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan.”

Cliché

Bibian en haar naasten halen alles uit het leven op deze laatste momenten. ,,We pakken elke dag weer als een mooi moment” vertelt zij daarover. ,,Dat klinkt heel cliché. Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje.”

Bibian vertelt te genieten van de kleine dingen die haar nog gegund zijn. ,,Mijn zoon die er is en mijn dochters die binnenkomen en een knuffel komen geven. Er is zo veel liefde om me heen.”

Tot slot heeft Mentel nog een prachtige boodschap. ,,Ga wat doen wat je leuk vindt. Ik ben heel snel mijn passie gaan volgen, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.”

Meer DenD