Met gevaar voor eigen leven optreden

Door: Hans Jacobs
31-01-2019

IS roept op tot een aanslag op een concert van zangeres Mariah Carey en DJ Tiësto. De twee artiesten zullen donderdag optreden in Saoedi-Arabië. Op aan IS-gelieerde websites zouden onder meer foto’s rond gaan van een concertposter met daarop de vlag van Islamitische Staat geplakt.

Ophef

Het concert dat Mariah Carey zal geven, met o.a. DJ Tiësto, ligt al enige tijd onder vuur. Diverse mensenrechten organisaties zouden Carey en Tiësto hebben opgeroepen om afstand te doen van het optreden. Zij lenen zich, volgens de critici, voor propoganda van de Saoedische overheid. De kroonprins Mohammed bin Salman zoekt toenadering  naar het westen. Terwijl hij dit probeert te zoeken, zitten in zijn land critici en activisten in de gevangenis. Hier zouden zij, volgens Amnesty Internationial, worden mishandeld door de overheid. 

Jamal Khashoggi

Volgens inlichtingendiensten zou de Kroonprins ook achter de moord van journalist Jamal Khashoggi zitten. Zijn lichaam werd in oktober 2018 in stukken gesneden in het Saoedische consulaat in Istanbul.

Geen commentaar

Betrokken partijen bij het optreden willen geen commentaar geven op zijn optreden. Zijn manager en Buma Stemra, de organisatie die de belangen van Nederlandse artiesten behartigt, willen er niks over zeggen. En zelfs de minister van cultuur wil er geen woordje aan vuil maken.

Meer DenD