Metalband Slayer treedt vijf jaar na afscheid toch weer op

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Amerikaanse metalband Slayer gaat bijna vijf jaar na zijn afscheidstournee toch weer optreden. De groep staat op het affiche van twee festivals in de Verenigde Staten.

Het gaat vooralsnog alleen om optredens tijdens het Riot Fest in Chicago op 22 september en het Louder Than Life-festival in Louisville vijf dagen daarna. De laatste keer dat Slayer op het podium stond was in november 2019.

De band heeft het gemist. “Niets kan tippen aan de negentig minuten live spelen op een podium en die intense energie delen met onze fans”, zegt zanger en bassist Tom Araya in het persbericht met de aankondiging. “Heb ik het gemist om live op te treden? Absoluut. Slayer betekent heel veel voor onze fans en zij voor ons. Het is vijf jaar geleden dat we ze voor het laatst hebben gezien”, vult gitarist Kerry King aan.

Slayer werd in 1981 opgericht in Los Angeles en wordt gezien als een van de grondleggers van de trashmetal. Samen met Metallica, Anthrax en Megadeth vormt Slayer de zogenoemde ‘Big Four’ van het genre. De band heeft in totaal twaalf albums uitgebracht. De laatste plaat, Repentless, kwam uit in 2015.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck