Michael heeft voorlopig voogdij over kids

Door: Tanja Brouwer
23-10-2018

De twee kinderen van Samantha de Jong, Angelina (6) en Milano (3), blijven voorlopig bij hun vader. Dat heeft de rechter gisteren besloten. Hoewel Samantha momenteel in een kliniek in Schotland zit, en hard aan zichzelf werkt, vindt de rechter het geen goed idee dat de realityster weer de voogdij krijgt. Over een half jaar wordt er opnieuw gekeken naar de situatie.

Spijt

Michael van de Plas, de ex-man van Barbie en de vader van Angelina en Milano, is blij met de uitspraak. ,,Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht”, zegt hij tegen Privé. ,,Maar toch weet je zoiets nooit helemaal zeker.”
Samantha deed begin dit jaar een zelfmoordpoging, en hoewel ze daarna zei spijt te hebben, probeerde ze zich later nog een keer van het leven te beroven. Ook gebruikte ze regelmatig verdovende middelen. Helaas heeft vooral Angelina veel meegekregen van de toestand van haar moeder. ,,Je merkt gewoon dat ze van alles heel wat heeft meegekregen”, zegt Michael. ,,Maar Angelina haalt op school prima cijfers en ze lacht gelukkig ook weer vaker.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Missen

De broer en zus moesten elkaar na het drama missen, want Michael besloot om Milano mee te nemen naar Spanje en Angelina achter te laten in Nederland. ,,Angelina kon niet aarden bij mij in Spanje en woont daarom al sinds augustus bij mijn moeder in Scheveningen.  Toch heb ik mijn privésituatie nu radicaal omgegooid en een resoluut besluit genomen: ik kom terug naar Nederland!” Volgens Michael mistten de twee elkaar te erg. Dat zag hij in toen hij even met Milano naar Nederland kwam, en de twee elkaar veel knuffelden en kusten. ,,Ik moet gewoon terug, die twee horen bij elkaar en het geluk van mijn kinderen gaat gewoon boven alles. Ze hebben al genoeg meegemaakt.”

Dat Michael het meent is duidelijk. Hij heeft namelijk de huur van zijn appartement opgezegd.

Meer DenD