‘Michael Schumacher ondergaat nieuwe operatie’

Michael Schumacher
Door: Tanja Brouwer
11-06-2020

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher gaat naar verluidt binnen enkele dagen onder het mes. Ruim zes jaar na het ski-ongeluk waarbij hij ernstig gewond raakte, proberen artsen zijn zenuwstelsel te herstellen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Pioneer in stamcel-operatie

Italiaanse media schrijven dat de Franse cardioloog dokter Philippe Menasche, die al eerder Schumacher heeft geopereerd en bekend staat als pionier op het gebied van stamcel-operaties , een nieuwe operatie gaat uitvoeren. In september 2019 onderging Michael al stamcel-therapie. Volgens een verpleegster was de coureur daarna bij bewustzijn en ging het aanmerkelijk beter met hem.

Ondanks helm ernstig gewond

Op zondag 29 december 2013 werd bekend dat de Duitse coureur ten val was gekomen op een skipiste in de Franse Alpen. Hij zou met zijn hoofd tegen een rots zijn geklapt en ondanks dat hij een helm droeg flink gewond zijn geraakt. Diezelfde avond werd duidelijk hoe erg de verwondingen van Schumacher waren: zijn toestand was kritiek en hij lag in coma in het ziekenhuis van Grenoble. Op diezelfde dag werd de sportheld voor de eerste keer aan zijn hoofd geopereerd.

Meer DenD