Michael Wolff en Twan Huys: vrij worstelen in College Tour

Door: DitjesDatjes
27-02-2018

In een vol Carré werd het plan van de ‘alleskunner’ van College Tour Twan Huys duidelijk: zijn gast de Amerikaanse gast Michael Wolff onder handen nemen over diens journalistieke missers en methoden in zijn succesboek Fire and Fury over president Donald Trump.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

College Tour van de NTR, een omroep zonder leden, is vaker in opspraak gekomen. Bijvoorbeeld toen crimineel Willem Holleeder, die op het punt staat opnieuw veroordeeld te worden, er zijn straatje van Huys mocht schoonvegen.

Wat Huys in deze College Tour deed was een kopie van een incident bij de Amerikaanse ontbijtshow Morning Joe waar Wolff er ook al was uitgezet omdat hij ongefundeerd een relatie suggereert tussen Trump en de VN-ambassadeur Nikki Haley.

Wolff maakte duidelijk dat hij het vermoeden van die relatie tussen Trump en Haley nooit heeft opgeschreven in het boek, omdat hij het niet hard kan maken. ,,Gossip kan uiteindelijk ook een feit blijken te zijn”, aldus Wolff, die een ongemakkelijke avond had en bovendien Huys, die zich meet met Amerikaanse talkshow-toppers, op zijn nummer zette.

Wolff werd beschuldigd van journalistiek winstbejag door Huys. Ondertussen heeft de NTR de video met het interview van Huys in Carré onvertaald – dus in het Engels – op YouTube gezet.

Bekijk de video hier:

 

Meer DenD