Mick Harren verplicht in gedragstherapie

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Volkszanger Mick Harren is vrijdag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot 73 dagen gevangenisstraf, waarvan zestig voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij 180 uur taakstraf opgelegd. Doordat hij het onvoorwaardelijke deel van de celstraf al in voorarrest doorbracht, hoeft hij niet terug de gevangenis in. Wat Mick wel moet is in gedragstherapie. Dat heeft de rechter besloten.

Nep

Volgens de rechtbank staat vast dat de 51-jarige Purmerender afgelopen zomer in een café in zijn woonplaats zijn vroegere stiefzoon heeft bedreigd met een vuurwapen of een nepwapen dat niet van echt was te onderscheiden.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van 72 dagen, waarvan zestig voorwaardelijk. Daarnaast vorderde hij 180 uur taakstraf. De dag verschil tussen eis en straf komt door een andere manier van tellen, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Aandacht

Op 27 juli werd de zanger in een café in Purmerend gearresteerd. Hij zou zijn voormalige stiefzoon hebben bedreigd, en een pistool op zijn hoofd hebben gericht. Even was Mick bang dat alle negatieve aandacht niet goed zou zijn voor zijn carrière als volkszanger, maar hij hoeft zich geen zorgen daarover te maken. Tegen de krant Trouw zei hij dat hij juist vaker wordt geboekt sinds alle media-aandacht.

 

Tags

BEDREIGINGMICK HARRENTHERAPIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck