,,Mijn Vermeerhuisje in historisch Delft’’   

Door: DitjesDatjes
27-09-2018

Cijfer 8,9

Micazu

 Marije Peereboom Voller is maar wat trots op Delft, de stad waar ze sinds 1999 woont. Sinds een halfjaar verhuurt ze haar Vermeerhuis aan mensen die deze historische stad willen bezoeken.  

,,Ik ben een Delftenaar, want import, maar ik ben getrouwd met een Delvenaar.’’ Marije legt uit: ,,Zo noemt men de inwoners die geboren en getogen zijn in Delft. Ik ben verknocht geraakt aan deze historische stad, die zoveel moois te bieden heeft. De grachten, Het Prinsenhof, De Oude Kerk, waarvan de toren schever staat dan die van Pisa, en De Nieuwe Kerk op de Markt met graven van de koninklijke familie. En wat te denken van De Porceleyne Fles, waar het wereldberoemde Delfts Blauw wordt vervaardigd? Maar er zijn natuurlijk ook veel leuke winkeltjes, ontbijttentjes en restaurants. Ik maak mijn gasten graag wegwijs in Delft en vind het leuk om persoonlijk contact met ze te hebben.’’ 

 

Maar volgens Marije is haar Vermeerhuisje ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan andere steden. ,,Mijn huis ligt in een gezellige buurt, op drie minuten lopen van station Delft Centraal. En met de trein ben je in no-time in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam.’’ Maar waar komt de naam Vermeerhuisje eigenlijk vandaan? Marije legt uit: ,,Ik wilde een Delfts thema voor mijn huisje. Delfts Blauw vond ik té voor de hand liggend, waarna ik koos voor kunstschilder Johannes Vermeer, een bekende Delvenaar. Ik heb twee kunstenaars gevonden die ieder op geheel eigen wijze het werk van Vermeer een hedendaagse touch geven. Van zowel René Jacobs als Maarten Nielsen Gerlach hangt werk in mijn Vermeerhuisje.’’   

Beoordelingen huurder: 

 Marieke,  

“Als eerste gast in het Vermeerhuisje verbleven en dit was subliem! Huisje was helemaal perfect…zowel qua ligging als de faciliteiten. Alle benodigdheden voor aanwezig. Ontvangst en mailcontact zijn prima geregeld en er stond zelfs ’n mooi welkomstpakket. Ik voelde me zeer welkom en niets was teveel. Deze locatie en stad zijn de moeite waard en ik ga hier zeker terugkomen!” 

 

Informatie: 

Lees meer op:
www.micazu.nl 

– Voor 2 personen 

– Vlakbij centrum en station 

– Comfortabele arbeiderswoning uit 1900 

– Snelcode Micazu.nl: 26224 

– Geen boekingskosten! U betaalt direct aan de eigenaar 

 

Meer DenD