Mike Pence sluit miljoenencontract voor meerdere boeken

Door: DitjesDatjes
08-04-2021

De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft een miljoenencontract gesloten voor twee boeken. De 61-jarige Republikein krijgt tussen de 3 en 4 miljoen dollar, meldt The Guardian. De boeken gaan uitgegeven worden door Simon & Schuster.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de boeken gaat Pence vertellen over zijn tijd in het Witte Huis, als rechterhand van Donald Trump. Het eerste deel moet in 2023 verschijnen. Hij maakte eerder deze week bekend ook een nieuw politiek platform te starten om, naar eigen zeggen, “de erfenis van de regering Trump te verdedigen”.

Volgens politieke duiders zouden deze initiatieven kunnen duiden op een gooi naar het presidentschap in 2024. Ook Trump zelf hintte recentelijk op een nieuwe kans om over vier jaar weer de machtigste man van het land te kunnen worden.

Pence is de eerste belangrijkste speler uit de regering Trump die een boekendeal aankondigt sinds de machtswissel eind januari. Ook voormalig adviseur Kellyanne Conway en voormalig minister Mike Pompeo zouden werken aan boeken over de afgelopen vier jaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD