Milika Peterzon pakt de draad in piepkleine woning op

Door: DitjesenDatjes
11-05-2018

Het leven is niet altijd makkelijk geweest voor Milika Peterzon. Relaties die mislukten, een huwelijk dat werd geannuleerd en een hersenbloeding. Na al die ellende probeert de oud-presentatrice haar leven weer langzaam op te pakken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hersenbloeding

Ooit woonde ze in een miljoenenvilla langs de Vecht samen met haar vriend en verloofde Jurgen Smit en haar dochter Kiki. Ze was succesvol presentatrice en het leven lachte haar toe. Helaas raakte ze binnen een paar jaar alles kwijt. Het huwelijk ging niet door, en in 2014 werd ze getroffen door een dubbele hersenbloeding. Ze werd vervolgens tot over haar oren verliefd op Edvard Niessing, maar ook die relatie liep op de klippen.

Milika woont nu alleen in een klein appartementje in Hilversum. Op nog geen 55 vierkante meter slijt ze haar dagen, want naar buiten gaat ze bijna niet. ,,Ik kom niet veel buiten”, zegt Milika tegen Story. ,,Ik rust nog altijd veel. Het is niet zo dat ik eenzaam ben, Mijn dochter Kiki is er voor me en ik heb ook veel lieve vrienden en vriendinnen die langskomen.”

Toekomst

De gevolgen van de hersenbloeding merkt ze nog dagelijks. Zowel fysiek als geestelijk heeft het z’n sporen nagelaten. ,,Sinds een paar maanden zit ik bij een lotgenotenclub. Voorheen vond ik dat niet nodig. Daar zouden alleen maar kneusjes zitten. dacht ik”, vertelt Milika. ,,Maar nu ik daar regelmatig ben, merk ik dat ik er daadwerkelijk iets aan heb.” Het contact met lotgenoten doet Malika goed. Ze ziet mensen die hetzelfde is overkomen, maar die er een stuk slechter aan toe zijn.
Langzaam maar zeker gaat Milika vooruit. ,,Vergeleken met vorig jaar loop ik een stuk beter en is ook mijn spraakvermogen vrijwel terg. Ik hoef niet meer daar woorden te zoeken.” Ze ziet de toekomst zo positief in, dat ze denkt dat een presentatieklus er wel weer inzit. ,,Ik weet nu dat ik een programma als Hart van Nederland weer zou kunnen presenteren. Met mijn jarenlange ervaring zou ik zeker niet misstaan tussen al die nieuwe mensen. Maar ook een presentatie in het land zou ik aandurven.”

Meer DenD