Miljoen extra kijkers voor NPO Start sinds begin coronacrisis

Door: DitjesDatjes
24-03-2020

NPO Start wordt sinds het begin van de coronacrisis veel meer gebruikt. Momenteel zijn er wekelijks ruim 3 miljoen kijkers, 1 miljoen meer dan normaal. Dat heeft de NPO dinsdag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het platform telt nu ruim 10 miljoen streamstarts per week. Vooral nieuws- en actualiteitenprogramma’s worden zeer goed bekeken maar ook de vele Nederlandse familiefilms en series zoals Oogappels (BNNVARA) en De Regels van Floor (VPRO) worden flink gestreamd. Afgelopen week is het aanbod uitgebreid met talloze Nederlandse films.

Ook op andere gebieden ziet de NPO het gebruik toenemen, zoals de educatieve dienst Schooltv. Het bezoek aan de site is verdubbeld, evenals het aantal webpagina’s dat door docenten en leerlingen wordt bezocht. Vooral programma’s voor kinderen uit het basisonderwijs, gericht op bijvoorbeeld leren lezen en rekenen zoals Letterjungle en Fruit op Tafel, tonen een enorme groei.

Herhalingen

“Iedereen gaat op zijn eigen manier om met de nieuwe situatie, waarin de programma’s van onze omroepen goed worden gevonden”, reageert NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman. “Natuurlijk is het fijn om te zien dat wij in een behoefte voorzien, maar het gaat om veel meer: hoe wij met onze programma’s Nederlanders informeren en met elkaar contact houden.”

De NPO schakelt voor de komende periode nog een tandje bij qua aanbod. De publieke omroep gaat onder meer herhalingen van series en shows van vroeger uitzenden. Op NPO Zapp worden vanaf komend weekeind op zaterdagochtend nostalgische films uitgezonden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD