Miljoenenzaak rond Columbo moet over

Door: DitjesDatjes
03-12-2019

Dezelfde rechter die de makers van televisieserie Columbo vorige maand een vergoeding van ruim 70 miljoen dollar toekende, heeft nu geoordeeld dat de zaak over moet. Tijdens de eerdere zittingen zou de jury volgens Deadline een deel van de benodigde informatie te laat hebben gekregen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De bedenkers van de detectiveserie met Peter Falk in de hoofdrol startten de zaak in 2017. William Link en de erfgenamen van Richard Levinson claimen recht te hebben op 10 tot 20 procent van de winst die NBC Universal heeft gemaakt met de show. Zij schatten dat hun aandeel in de opbrengst sinds 1971 was opgelopen tot zo’n 105 miljoen dollar. Een jury oordeelde dat de televisiestudio hen inderdaad moest betalen, het bedrag werd echter vastgesteld op 70 miljoen dollar, waarvan meer dan de helft rente was.

Columbo liep van 1971 tot 1978 en keerde in 1989 voor nog eens drie seizoenen terug op de televisie. Peter Falk kreeg vier Emmy’s voor zijn rol als politiedetective Columbo, een warrige speurneus in beige regenjas, die aan het eind van de aflevering altijd het misdrijf wist op te lossen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD