Miljuschka ‘trending’ met Instagramfoto

Miljuschka
Door: Lies Jansen
01-02-2020

Nederlandse tv-kok Miljuschka Witzenhausen is een ware hype gestart. De 34-jarige Amsterdamse publiceerde een foto op haar Instagramaccount, waarbij ze haar ‘echte’ lichaam liet zien. Ze noemt het een ‘eerlijk foto’. Nu de foto heel wat likes en reacties heeft gescoord doen veel mensen op social media mee met de actie, via #eerlijkefoto.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social”, begint Miljuschka haar verhaal op Instagram. ,,Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen”, vervolgt ze.

#eerlijkefoto

Miljuschka geeft aan behoorlijk sterk in haar schoenen te staan, maar de perfecte plaatjes op Instagram kunnen haar nog wel eens onzeker maken: ,,Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker.”

Met deze post hoopt Miljuschka een voorbeeld te zijn voor haar dochter die ‘opgroeit in een bubbel van irreëel beeld’.De oproep om foto’s te delen, om normaliteit op social media te plaatsen, wordt dan ook gehoord. ,, Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken”, luidt de oproep.

Meer DenD