Miljuschka trots op moeder Astrid Holleeder

Door: Tanja Brouwer
05-07-2019

Donderdag 4 juli was een belangrijke dag voor Miljuschka Witzenhausen en haar moeder Astrid. De oom van Miljuschka, Willem Holleeder, stond voor de rechter. Astrid heeft jaren gestreden om haar broer levenslang achter tralies te krijgen, en het lijkt erop dat het gisteren eindelijk is gelukt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Opgelucht

Holleeder stond terecht op vijf moorden, en de rechtbank van Amsterdam achtte hem schuldig aan alle ten laste gelegde moorden en lidmaatschap van een criminele organisatie. Een van de advocaten van Holleeder liet meteen weten dat ze in hoger beroep gaan. Toch waren Astrid en haar zus Sonja blij met de uitspraak. Ook Miljuschka is opgelucht dat er eindelijk een einde lijkt te zijn aan de strijdt van haar moeder.

Op Instagram schrijft de presentatrice het volgende: ,,Lieve mama,
Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest. We stonden er samen voor en hebben het samen gered. Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen.” Miljuschka verwijst ook naar het gevaar dat haar moeder liep door te getuigen tegen haar broer en het boek Judas over hem te schrijven: ,,Met een ijzeren discipline heb je je er toe gezet, met ons te delen, hoe jouw/ons leven eruit ziet, als je zo’n levensveranderende stap zet. Omdat je vond dat jouw lezers daar recht op hebben. Ze hebben je vanaf het begin gevolgd en hebben ook recht op een afloop.Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van jou, mama.”

Steun

Verschillende BN’ers leven met Miljuschka en Astrid mee. Zo posten Chantal Janzen, Saar Koningsbergen en Bridget Maasland een hartje. Ook Shelly Sterk, Trijntje Oosterhuis, Nicolette Kluijver, Lieke van Lexmond en Wendy van Dijk laten weten dat ze Miljuschka steunen.

 

Meer DenD