Miljuschka vertelt in tranen over familie Holleeder

Miljuschka
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Miljuschka Witzenhauzen en haar moeder Astrid Holleeder vertelden eenmalig exclusieve details over hun leven in een podcast. Het praten over haar moeder en het leven met topcrimineel Willem Holleeder roerde Miljuschka tot tranen. ,,Ik vind het heel moeilijk…”

Astrid Holleeder laat haar gezicht vanuit veiligheidsoverwegingen niet zien. Zij leeft al jaren in diepe angst dat zij het slachtoffer wordt van een wraakactie vanuit haar broer. Willem Holleeder werd in juli 2019 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en zit zijn tijd uit in de strengst bewaakte gevangenis van Nederland. Astrid en haar zus Sonja leven compleet ondergedoken uit angst om het slachtoffer te worden van een moordaanslag, gepland door Willem vanuit de gevangenis.

LEES OOK:

Zien: Miljuschka deelt nieuwe foto’s met Astrid Holleeder

Angst

Miljuschka en haar moeder Astrid maakten een bijzondere podcast. Astrid schreef meerdere bestsellers over haar leven met een topcrimineel als broer. Als Astrid gevraagd wordt of zij haar broer ooit nog een zou willen spreken reageert zij diep geëmotioneerd.

,,Ik zou het uit angst niet doen,” vertelt Astrid terwijl zij een brok in haar keel wegslikt. ,,Maar ik denk dat ik door mijn boeken wel heb uitgelegd aan hem hoe ik erover denk. En ik denk ook zeker in Familiegeheimen, heb ik hem toch laten zien wat een struggle het is. En dat ik hem ook begrijp. Dat ik ook weet waar het vandaan komt. Hij is ook maar een slachtoffer van zijn eigen gezin.”

De levenslange veroordeling van Willem bleek een keerpunt in het leven van Astrid. Eerst zag zij het enorm somber in.

,,Dan word ik wakker en denk ik: En nu? Is dit nou mijn leven? Waar moet ik heen, wat moet ik doen?”

Inmiddels ziet Astrid het van een positievere kant. ,,En nu denk ik alleen maar: ik word wakker, wat ben ik toch een gezegend mens dat ik zelf kan beslissen wat ik vandaag ga doen. Gewoon positief denken, en je wordt een stuk gelukkiger.”

Moeilijk

Hoe is het voor Miljuschka om te zien hoe je moeder in angst ondergedoken zit voor haar eigen broer? Bij RTL Boulevard aan de desk kan ze haar tranen nauwelijks bedwingen.

,,Als dochter vind ik het heel moeilijk om te zien dat je zo’n super intelligente, meevoelende moeder hebt, die al het succes van de wereld nu zou moeten proeven.,” vertelt Miljuschka geëmotioneerd. ,,Ze zit altijd achter een muur en kan dat niet doen.”

Ondanks dat Willem Holleeder de grootste reden dat het leven van haar en haar moeder overhoop ligt, koester Miljuschka geen wrok.

,,Het is een gigantisch familiedrama. Wat er ook gebeurt, als familie zijnde hou je altijd van elkaar. Hij is de zoon van mijn oma, hij is de broer van mijn moeder. Ik hoop voor hem dat hij berusting vindt.

Tags

ANGSTASTRID HOLLEEDERBOEKGEVANGENISMILJUSCHKA WITZENHAUSENWILLEM HOLLEEDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck