Minuut en acht seconden stilte voor Kobe Bryant in Los Angeles

Door: DitjesDatjes
27-01-2020

Radiostations in het zuiden van de staat Californië hielden maandagmiddag om 12 uur (lokale tijd) een minuut en acht seconden stilte voor Kobe Bryant. De zondag verongelukte basketballegende begon zijn carrière bij de plaatselijke LA Lakers met shirtnummer 8.

Het eerbetoon was een initiatief van brancheorganisatie Southern California Broadcasters Association. In een oproep aan de radiostations riep het de zenders ook op na te denken over het eerste nummer dat na de stilte te horen was. “Zorg ervoor dat het gepast is en de gevoelens in de sportwereld weergeeft.”

Presentatoren van de grootste radiozender van de stad, KIIS FM, hadden het over moeilijke dagen voor de stad en riepen luisteraars voor de een minuut en acht seconden stilte op hun geliefden vandaag een extra knuffel te geven.

Zondagavond liet Los Angeles’ burgemeester Eric Garcetti het stadhuis al oplichten in paars en goud, de kleuren van de Lakers. Maandag liet hij de stadsvlaggen bij gemeente-instellingen halfstok hangen. “Hij zal voor altijd voortleven in het hart van Los Angeles”, aldus de burgemeester over Kobe Bryant in een memo die hij deelde op Twitter. “Hij zal herinnerd worden als een van onze grootste helden.”

Ook het beroemde reuzenrad op de pier van Santa Monica kleurde zondagavond paarsgoud, evenals de lichtpalen op vliegveld LAX en het hoogste gebouw van Los Angeles, het Wilshire Grand Center

Bryant (41) kwam om bij een helikopterongeluk, dat in totaal negen levens eiste. De andere slachtoffers zijn zijn 13-jarige dochter Gianna en twee even oude teamgenootjes, drie ouders, een assistent-coach en de piloot. De helikopter crashte waarschijnlijk door dichte mist in de omgeving zondagochtend.

 

BuzzE

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen