Mirella van Markus hekelt Gooise Matras: ‘Toch succesvol’

Mirela hekelt Gooise matras
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Mirella van Markus laat op Instagram weten dat ze niets heeft met het Gooise Matras. ,,En tóch succesvol”, schrijft de Hart van Nederland-presentatrice.

Mirella deelt de nominatie die het programma Sterren Springen op Zaterdag in 2013 kreeg. ,,Geen Goois matras hier en tóch succesvol”, grapt Mirella bij de foto, waar ze haar vrouw Claudia Vermeulen tagt.

Patty Brard

Sterren Springen op Zaterdag is een Nederlands televisieprogramma van SBS6, waarin bekende Nederlanders schoonspringen. Het eerste seizoen begon in augustus 2012 en het tweede in april 2014. Patty Brard deed mee aan het tweede seizoen en Mirella is benieuwd of Patty zich dat nog kan herinneren. ,,Kent u dat nog Patty Brard?”

Gooise Matras

De term Gooise Matras werd in 1964 voor het eerst gebruikt door journalist Jan Vrijman in zijn gedicht in het maandblad Podium: ‘Het is niet te geloven: alles zuipt en naait. Heel het Gooi is een groot matras, en de mooie Gooise hemel lijkt wel het plafond van een derderangs hotel.’ Maar de afgelopen tien jaar heeft de term vooral media-aandacht gekregen vanwege de populaire serie Gooische Vrouwen, waar vier vrouwen een decadent leven leiden in het Gooi.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck