Misbruikte Virginia over Andrew: ‘Hij bedankte me toen hij klaar was’

Virginia
Door: Tanja Brouwer
03-12-2019

Tranen rolden over de wangen van Virginia Roberts tijdens het interview met de BBC. De vrouw, die de seksslaaf zou zijn geweest van Jeffrey Epstein, vertelde geëmotioneerd over het misbruik van prins Andrew.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Maagdeneiland

Zeventien jaar oud was Virginia toen ze samen met prins Andrew en een aantal andere gasten was uitgenodigd op het Maagdeneiland van Jeffrey Epstein, de inmiddels overleden zakenman die ervan wordt verdacht een pedofiel netwerk te hebben opgezet. Over wat zich daar afspeelde gaan veel verhalen rond. Jeffrey zou daar seks hebben gehad met minderjarige meisjes en ook prins Andrew zou zich hebben vergrepen aan hen.

 Vies

De broer van prins Charles blijft ontkennen, maar Virginia geeft nu meer informatie over de bewuste avond dat het gebeurde. Ze vertelt over Ghislaine Maxwell, de ‘hoerenmadam’ die minderjarige meisjes zou regelen voor feesten van Epstein. ,,In de auto vertelde Ghislaine me dat ik voor Andrew moest doen wat ik voor Jeffrey deed”, vertelt de inmiddels 35-jarige vrouw. Ook zou Ghislaine hebben gezegd dat Virginia de prins tevreden moest houden. ,,En dat maakte me ziek. Ik verwachtte dat niet van leden van het Koningshuis.” Virginia kan zich de kamer waar het gebeurde zich nog goed herinneren en weet nog en aantal details van het misbruik. ,,Er was een bad. Daar begon het en daarna gingen we naar de slaapkamer. Het duurde niet lang, maar het was verschrikkelijk. Hij was niet gemeen of zoiets. Maar daarna stond hij op, bedankte hij mij en liep weg. En ik zat daar in bed me verschrikkelijk te voelen. Ik schaamde me en voelde me vies.”

Hoewel nog niet bewezen is dat prins Andrew inderdaad een minderjarige vrouw heeft misbruikt en er dus ook nog geen uitspraak is gedaan door een rechter, zijn de consequenties voor hem al groot. Hij heeft zijn koninklijke taken laten vallen, zijn verjaardagsfeest is gecanceld en ook willen veel organisaties niet meer met hem samenwerken.

Meer DenD