Mislukt huwelijk Dionne en AVROTROS: Stax gaat naar MAX

Dionne Stax
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Twee jaar geleden waren het de gouden bergen die lonkten voor Dionne Stax. De overstap van het ‘veilige’ NOS Journaal naar familiezender AVROTROS leek er wel één uit duizenden. Wat zou Dionne daar allemaal wel niet gaan doen? Docu’s, tv-shows, radio, infotainment. Twee jaar later is het huwelijk op de klippen gelopen.

STAX GAAT NAAR MAX!

Met haar 36 jaar gaat de gemiddelde leeftijd van het medewerkersbestand van Max wel een heel stuk omlaag. Dionne zou bij AVROTROS zich gaan ontwikkelen tot ‘allround presentatrice op televisie en radio’, luidde de optimistische tekst van het perscommuniqué.

Dionne Stax zei toen, ook in dezelfde persbericht-taal: ,,Door het brede aanbod van de programma’s kan ik nog meer van mezelf laten zien. Naast DNA onbekend zijn er andere nieuwe tv-programma’s in ontwikkeling en ik kijk er ook erg naar uit om dagelijks radio te gaan maken.”

Radio

Op Radio 1 was Stax inderdaad al een tijdje niet meer te beluisteren in de combinatie met Toine van Peperstraten. (‘Met pijn in mijn hart heb ik dan ook moeten besluiten te stoppen met de presentatie van Stax&Toin’).

Dat er geen hoofdrol was weggelegd bij het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, maar wel voor Chantal Janssen van de commerciëlen en Jan Smit van haar eigen AVROTROS moet haar misschien ook wel pijn hebben gedaan.

Presentatie

Of dat besluit nog te maken heeft met haar presentatie van het Televizier Ring Gala in het najaar van 2019 zal wel nooit duidelijk worden. Toen viel haar kapsel en haar lange blauwe baljurk niet overal even goed in de smaak.

Stax heeft grote talenten, dat heeft ze bij het NOS Journaal wel laten zien. Veelzijdig is ze zeker.

Haar voormalige collega Eva Jinek koos voor een ander, meer journalistiek pad, nadat ze het warme NOS-nest verliet. Jinek kreeg bij Omroep WNL de kans om een zondagse talkshow te ontwikkelen en maakte ontbijt-tv nog populairder. Bovendien liet ze zich goed begeleiden.

LEES OOK: Hoe lang blijft Dionne Stax nog overeind in tv-wereld?

Inmiddels heeft de presentatrice met haar personalityshow Jinek het allerhoogste bereikt en dat geldt waarschijnlijk evenzo voor haar jaarsalaris.

Stax gaat naar MAX

Stax moet opnieuw beginnen, misschien wel omdat begeleiding en visie op de carrière bij AVROTROS ontbrak. Ze kende MAX natuurlijk al wat langer en vindt daar een vertrouwde omgeving.

,,MAX voelt dan ook als een warm bad, een club waar ik me thuis voel”, zegt Stax vandaag in een toelichting op haar overstap. Ze gaat daar onder meer de operatalentenshow (hoe origineel is dat trouwens?) ARIA presenteren.

Nederland wenst de sympathieke Dionne Stax uiteraard alle succes toe. Maar misschien is dit alles ook een goede les voor de andere talentvolle collega’s van het NOS Journaal, onder wie bijvoorbeeld Marlou Petter, die over een nieuwe stap in hun carrière nadenken.

Bezint eer ge ergens in Hilversum begint!

Tags

AVROTROSDIONNE STAXEVA JINEKNOS JOURNAALOMROEP MAXWNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck