Miss Ukraine ‘faket’ deelname aan oorlog

Miss Ukraine poseert met fakegeweer
Door: Charlotte Wijnen
01-03-2022

Anastasiia Lenna, ook wel bekend als Miss Ukraine, heeft een hoop kritiek over zich heen gekregen nadat ze deed alsof ze meevecht in de oorlog. Ze deelde een foto van zichzelf waarbij ze een geweer vast heeft, maar deze blijkt hartstikke nep te zijn…

Anastasiia deelde een aantal dagen geleden een foto van zichzelf met een aanvalsgeweer in haar handen en gekleed in militaire uitrusting. Omdat het veel volgers niet opvalt dat ze geen echt geweer vast heeft, krijgt ze veel steun. Maar bij een aantal valt direct het kwartje: ze doet namelijk alsof.

‘Voor instagram-volgers’

De foto ziet er geloofwaardig uit, Anastasiia heeft een ernstige blik in haar ogen en ze poseert voor een verlaten gebouw. ,,Je bent heel moedig, blijf veilig”, zo reageert een volger, waarop een ander direct duidelijk maakt dat ze haar deelname faket. ,,Dit is nep. Ze deed deze fotoshoot twee dagen voordat de oorlog begon en de kleding is niet eens hoe het UA-legeruniform eruitziet.”

Het kwartje begint bij meer volgers te vallen, waardoor Anastasiia een hoop kritiek over zich heen krijgt. Het geweer dat de Miss vast heeft is een airsoft geweer. Uit eerdere foto’s die ze heeft gedeeld wordt duidelijk dat ze veel airsoft speelt. ,,Ja, dat is een neppistool”, bevestigt een andere volger. ,,Echte mensen vechten voor hun leven en jij probeert insta-volgers te krijgen. Je zou je moeten schamen.”

Meer DenD