Modekoningin Máxima: Máxima’s tassen vertellen meer dan je denkt!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het modemotto ‘go big or go home’ is Máxima op het lijf geschreven. Toch is haar tassencollectie opvallend onopvallend. Hoe komt dat? En wat is haar duurste tas aller tijden? 

Als koningin Máxima in functie op pad gaat, wordt zij omringd door een hele entourage. Over paraplu’s, reservepanty’s en omslagdoeken hoeft zij zich niet te bekommeren. Die nemen de hofdames en adjudanten wel voor haar mee. Qua formaat van haar tassen kan Máxima dus alle kanten op. Van enorm groot tot piepklein. Vooral die laatste categorie blijkt in trek te zijn. Sommige clutches zijn zelfs zó klein dat Máxima’s telefoon er niet eens inpast. 

Houding

Toch hebben al deze tassen stuk voor stuk een belangrijke functie. Naast het dragen van het hoognodige, helpen ze haar namelijk bij het aannemen van een goede houding. Kijk maar eens naar koning Willem-Alexander als hij voor de fotografen poseert. Zijn armen lijken groot ongemak uit te stralen, want want wat moet je ermee op zo’n moment? Als majesteit kun je moeilijk met je armen in je zij gaan staan. Dat is iets wat filmsterren kunnen doen, maar koninklijk poseren vereist een andere tactiek. Die van Máxima is klip en klaar. Zodra de camera’s flitsen, houdt ze haar tas vast, soms zelfs met beide handen. Zo is het probleem van de bungelende armen in één klap opgelost. 

Pakjes boter

Terwijl sommige royals bonte designertassen aanschaffen alsof het pakjes boter zijn, doet Máxima het opvallend rustig aan. Negen van de tien keer draagt ze een klein, rechthoekig tasje in dezelfde kleur als haar kleding. Grote pronkstukken, zoals we die terugzien bij haar hoeden en juwelen,ontbreken hier. Op de rode loper althans, want als de koningin incognito op pad is, pronken er aan haar arm heuse iconen. De Kelly van Hermès, of een grijze Birkin van hetzelfde label. Met prijzen vanaf 20.000 euro vormt de laatstgenoemde het topstuk uit haar collectie. Helaas mogen er geen foto’s van gepubliceerd worden, want aan het Nederlandse hof geldt: privé is privé. 

Pittig

Dat je met tassen kunt communiceren, hoef je Máxima niet te vertellen. Tijdens haar recente bezoek aan Colombia droeg ze bijvoorbeeld twee tassen, handgemaakt door inheemse stammen uit het land. De geste bleef niet onopgemerkt, dat zal u vast niet verbazen. 

Máxima heeft een pittige kledingstijl. Deze tas met chilipeper sluit daar perfect bij aan. Door de jaren heen heeft Máxima zo’n 400 tassen verzameld. Amalia maakt daar dankbaar gebruik van. De moneypenny van Sophie Habsburg is Máxima’s favoriet. Ze heeft het model in acht verschillende kleuren. Tijdens het kennismakingsbezoek aan Colombia (november 2013) kreeg Máxima een Colombiaanse tas cadeau. Toen ze het land in 2024 opnieuw bezocht, had ze het geschenk bij zich. Favoriet bij Máxima: kleine tasjes in de kleur van haar kleding.Tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk kreeg Máxima van president Hollande een zilverkleurige clutch van Dior. Het tasje doet regelmatig dienst. Van wie deze Dior-tas is, laat zich wel raden. Een van de grotere en duurdere tassen uit Máxima’s verzameling: een groene Valentino met studs. Sommige tasjes zijn zo klein, dat Máxima ze niet kan sluiten als ze haar telefoon bij zich heeft. In haar verkeringstijd had Máxima al een vintage bamboetas van Susan Gail in haar bezit. Vijfentwintig jaar later doet de accessoire nog altijd dienst. Door de jaren heen heeft Máxima tien Chanels aan haar collectie toegevoegd. Dankzij haar tassen is Máxima verzekerd van een goede pose. 

Tags

MAXIMATASSEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck