Moderna-vaccin scoort 100% bij jongeren

Moderna
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Volgens de laatste studieresultaten is het Moderna-vaccin ook effectief bij kinderen vanaf 12 jaar. Moderna heeft de voorlopige resultaten vrijgegeven van tests die zijn uitgevoerd op meer dan 3.700 jongeren van 12 tot 17 jaar in de Verenigde Staten.

Bij tweemaal gevaccineerde proefpersonen was er dan ook geen enkel coronageval. Effectiviteit: 100 procent! In de vergelijkingsgroep, die alleen een schijnvaccinatie kreeg, waren er slechts vier besmettingen.

Moderna zal begin juni een aanvraag voor goedkeuring van het vaccin voor deze leeftijdsgroep indienen bij de Amerikaanse FDA en bij andere autoriteiten in de wereld. Het Moderna-vaccin heeft alleen een goedkeuring voor noodgevallen in de VS, en tot dusver een voorwaardelijke goedkeuring voor volwassenen in de EU.

In de VS werd op 10 mei het corona-vaccin van Biontech-Pfizer goedgekeurd voor kinderen en jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar. Tot die tijd had het vaccin een goedkeuring voor noodgevallen voor jongeren van 16 jaar en ouder en voor volwassenen. Ook in de EU is een toelatingsaanvraag voor kinderen en jongeren vanaf twaalf jaar in behandeling.

Tags

CORONAMODERNAVACCIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck