Moeder Avicii: ‘Ik kan zijn muziek niet horen’

Avicii
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De wereldberoemde muziekproducer Avicii maakte in 2018 een einde aan zijn leven. Hij was pas 28 jaar oud. Zijn ouders wisten van de mentale problemen waar Tim Berglin, zoals Avicii echt heette, mee worstelde. Toch kwam het nieuws van zijn zelfmoord als een shock. Twee jaar na zijn overlijden vertelt zijn moeder openhartig hoe het nu met haar gaat.

‘Trauma zit heel diep’

,,Ik heb alle streamingsdiensten die je kunst hebben zoals Netflix”, vertelt Anki Lidén aan de Zweedse krant Aftonbladet. ,,Ik heb naar programma’s gekregen om mijn gevoel te kunnen uitschakelen en een tijdje aan de realiteit te ontsnappen.” Nog steeds, ruim twee jaar nadat Avicii op 20 april 2018 dood werd gevonden in Oman, voelt de moeder van de man zich intens verdrietig. ,,Velen denken dat het verdriet na twee jaar minder wordt, dat je je beter gaat voelen. Bij mij is dat niet het geval. Soms kan ik nog steeds niet geloven dat hij weg is.” Volgens haar is een kind verliezen het verschrikkelijkste wat er is. ,,De shock en het trauma zitten heel diep.”

Verdriet overschaduwt dagen

Afgelopen jaar zijn Anki en haar man Klas, de vader van Tim, begonnen met een samenwerking met verschillende grote organisaties om jongeren met zelfmoordneigingen te helpen. ,,Er moet gratis hulp komen”, zegt de vrouw. ,,Jongeren in crisis hebben hulp nodig en de behoefte aan snelle en preventieve hulp is groot.” Anki probeert haar verdriet dus om te zetten in iets positiefs, maar het verdriet om het verlies van haar zoon overschaduwt bijna alle dagen. ,,Er is een leven voor en na Tim. Ik kan zijn muziek nog steeds niet horen. Dan begin ik te huilen.”

Tags

AVICIIOUDERSZELFMOORD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck