Moeder en zus Bolle Jos vervolgd voor witwassen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DEN HAAG (ANP) – Het Openbaar Ministerie gaat de moeder en zus van de internationaal gezochte Jos Leijdekkers, alias Bolle Jos, vervolgen voor witwassen. Dat heeft een woordvoerder van het OM desgevraagd laten weten.

De politie deed eind januari invallen in woningen en een kantoor in Breda, Prinsenbeek en Rotterdam. Daarbij zijn onder meer kostbare horloges, sieraden, handtassen en grote contante geldbedragen van tienduizenden euro’s en buitenlandse valuta in beslag genomen. De 68-jarige moeder en 27-jarige zus werden opgepakt. Zij zitten niet meer vast, maar ze moeten zich wel voor de rechter verantwoorden op verdenking van witwassen. Wanneer de zaak dient, is nog onbekend.

De politie vermoedt dat de ouders en een zus van Bolle Jos in augustus en december vorig jaar naar Turkije zijn gereisd en ze hebben daar mogelijk met hun gezochte zoon en broer contact gehad. Hij verblijft vermoedelijk al langere tijd in Turkije.

Drugshandel

De beloning in de zoektocht naar Leijdekkers is dinsdag verhoogd naar 200.000 euro. Hij wordt verdacht van grootschalige handel, import en export van cocaïne via de havens van Rotterdam en Antwerpen en van het witwassen van de opbrengsten van drugshandel.

Ook zou hij betrokken zijn bij de verdwijning en de dood van Naima Jilal. De vrouw verdween in oktober 2019 nadat ze in Amsterdam in een auto stapte. Op een telefoon, die in het Marengo-onderzoek in beslag is genomen, zijn foto’s gevonden van een vrouw. Uit de foto’s blijkt dat zij waarschijnlijk is gemarteld en niet meer in leven is.

Leijdekkers staat op de Nationale Opsporingslijst en op de Europese lijst met 93 meest gezochte criminelen die worden beschuldigd van zware misdrijven als moord, mensenhandel, gewapende overval en terrorisme.

 

ANP

 

 

Tags

MISDAAD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck