Moeder Frédérique niet blij met media-aandacht vader Paul

Frederique Brink
Door: Charlotte Wijnen
29-07-2021

De vader van Frédérique Paul Brink heeft de afschuwelijke mishandeling van zijn 14-jarige dochter in de media breed toegelicht. Hij was onder meer te zien bij Humberto. De moeder van het jonge slachtoffer is minder blij met de media-aandacht. Haar focus ligt uitsluitend bij Frédérique.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vader licht alles breed toe

‘Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wil zijn’, waren de woorden die Frédérique uitsprak voordat ze werd mishandeld. Ze wilde geen antwoord geven op de vraag of ze een jongen of een meisje is.

Haar vader, Paul Brink, vertelde afgelopen week bij Humberto openhartig hoe het met zijn dochter gaat. Hij koos ervoor om de mishandeling breed toe te lichten op televisie, iets waar de moeder van Frédérique, Marjolein van Beek, minder blij mee is.

‘Niet mijn keus’

,,Frederiques mishandeling staat niet op zich en legt een pijnpunt in de samenleving bloot. Mijn focus ligt echter uitsluitend bij Frederique. De keus van Frederiques vader om dit dermate breed toe te lichten in de media is niet de mijne”, legt ze uit op haar Facebook.

Wel hoopt ze dat haar dochter zich gesteund voelt en door alle aandacht nog krachtiger wordt. ,,Ze is een kanjer en ik ben onvoorstelbaar trots op haar”, schrijft Marjolein.

Reacties kijkers

Er verschenen verschillende reacties op het tv-optreden van vader Paul. Hoewel de ene kijker bewondering heeft voor de vader van het slachtoffer, hebben andere kijkers minder lovende woorden over hem. Velen vonden het niet goed dat hij de mishandeling zo breed toelicht.

Door alle media-aandacht kwam Paul zelf ook onder een vergrootglas te liggen. Zo schrijft GeenStijl dat ze meteen al ‘rare vibes’ tegenover hem hadden. Na wat onderzoek kwam er een hele lijst tevoorschijn over het verleden van de man. Paul Brink zou een ‘veroordeelde afperser’ zijn, maar zou vorig jaar in hoger beroep vrij zijn gesproken. In eerste aanleg werd de man wel veroordeeld. Ook kwam hij eerder in de publiciteit als gast van Jeroen Pauw.

Meer DenD