Moet doelman Cillessen de cel in? Ex-vriendin sleept hem voor de rechter

Doelman moet Spaanse cel in
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Doelman Jasper Cillessen is verwikkeld in een juridische strijd met zijn Spaanse ex-vriendin Mariá Morán. Uit de kortstondige romance is een kind geboren, de 1-jarige Cayetana. Maar volgens Mariá weigert Jasper voor hun dochtertje te zorgen en te betalen. Daarom heeft ze haar ex voor de rechter gesleept. ,,Cillessen kan in de gevangenis belanden.”

Jasper Cillessen raakte onlangs flink in opspraak. De Spaanse sportverslaggeefster Mariá Morán zegt een dochtertje met hem te hebben en dreigde met een rechtszaak. Waarom? Volgens haar weigert Jasper voor het kind te zorgen en te betalen.

Geen verantwoordelijkheid

Cayetana werd geboren op 17 oktober 2021, op het moment dat Jasper bij de Spaanse club Valencia onder contract stond, meldt weekblad Story. Inmiddels speelt de doelman voor NEC in Nijmegen, waardoor hij bijna tweeduizend kilometer van zijn dochtertje verwijderd is.

Pas een jaar na haar geboorte lekte uit dat Jasper een dochtertje heeft. En omdat hij zijn verantwoordelijkheid niet zou nemen, heeft Mariá hem voor de rechter gesleept. ,,We hebben verschillende civiele en strafrechtelijke procedures tegen Jasper Cillessen aangespannen”, vertelt haar advocaat Teresa Bueyes aan Story. ,,Het strafbare feit is achterlating van zijn gezin, omdat hij vanaf haar geboorte niets voor zijn dochter heeft betaald.”

Ziekenhuisrekening

Volgens de advocaat was Cillessen zelfs op de hoogte van de ziekenhuisopname van zijn dochtertje, maar nam niet de moeite om haar op te zoeken of Mariá te steunen. ,,Haar opa, een oudere gepensioneerde man die in de bergen woont, heeft uiteindelijk de ziekenhuisrekening moeten betalen”, aldus Bueyes. ,,We hebben een claim bij Jasper neergelegd. Vorige maand was er nog een rechtszaak. Wat daar besproken is, houdt Mariá liever privé.”

‘Hij kan in de gevangenis belanden’

Om vast te stellen dat Jasper de biologische vader is van Cayetana is een DNA-test uitgevoerd. ,,Die met 99 procent zekerheid heeft vastgesteld dat hij de vader is. Dat heeft de rechter ook erkend”, legt Bueyes uit. ,,Jasper en Mariá hebben twee jaar een relatie gehad. Het kind draagt zijn achternaam. Maar hij wil niet betalen voor het kind. Geen euro. Hij kan daarvoor in de gevangenis belanden.”

Tags

GEVANGENISJASPER CILLESSENRECHTSZAAK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck