Moeten André en Monique voor de rechter verschijnen? ‘Zaak geëscaleerd’

Moeten André en Monique voor de rechter verschijnen?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat André en Monique vorig jaar hun zoon Dré een week eerder van school hebben gehaald om op vakantie te gaan naar Amerika, kan het stel duur komen te staan. Volgens Yvonne Coldeweijer moeten de twee voor de rechter verschijnen. ,,Het is geëscaleerd.”

Monique heeft vorig jaar op de basisschool van Dré voor een hoop trammelant gezorgd. Ze vroeg om vrijstelling voor de vakantie naar Amerika, maar dit werd niet in dank afgenomen bij andere ouders van de school. Zij wilden namelijk ook wel vrijstelling krijgen voor een vakantie.

André en Monique voor de rechter?

Maar volgens Yvonne Coldeweijer heeft de school van Dré nooit toestemming gegeven voor de vakantie. ,,André en Monique zijn toen, ondanks deze afwijzing, toch op vakantie gegaan”, schrijft Coldeweijer op Instagram. ,,School heeft dit doorgegeven aan de leerplichtambtenaar en dit is dus geëscaleerd.”

De vakantie naar Amerika kan het stel duur komen te staan. Sterker nog: volgens Yvonne moeten de twee voor de rechter verschijnen. ,,Nu mag André aan de rechter gaan uitleggen waarom ze deze keuze hebben gemaakt en waarom zij denken dat ze boven de wet staan.”

Gevangenisstraf

De rechter mag bij schoolverzuim een geldboete opleggen tot 3.700 euro. De leerplichtambtenaar kan leerlingen vanaf twaalf jaar persoonlijk op hun ongeoorloofde schoolverzuim aanspreken en voor de rechter brengen. Voor Dré geldt dat niet, want hij is pas zes jaar. Wel kunnen de ouders in het uiterste geval een gevangenisstraf van een maand krijgen.

Tags

ANDRÉ HAZESMONIQUE WESTENBERG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck