Mogelijk nieuw proces voor Ghislaine Maxwell?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Na uitlatingen van een jurylid tegenover de Daily Mail zien de advocaten van Ghislaine Maxwell om een nieuw proces aan te vragen…

Ghislaine Maxwell is eind vorig jaar door een jury veroordeeld in het misbruikproces. Ze zou tussen 1994 en 2004 meisjes hebben geronseld voor haar ex-vriend Jeffrey Epstein. Jeffrey Epstein werd verdacht van misbruik van minderjarige meisjes. Hij werd nooit veroordeeld omdat hij voor het afronden van zijn proces dood in zijn cel werd gevonden.

Bevooroordeeld

De Britse krant de Daily Mail meldde dat er twee juryleden in het proces een verleden hebben met seksueel misbruik. De ervaringen van in elk geval één van die juryleden zou andere juryleden over de streep kunnen hebben getrokken Maxwell te veroordelen. Eén van de juryleden sprak daarover tegenover de Daily Mail. Dat betekent overigens niet dat de juryleden bevooroordeeld waren.

Nieuw proces

Dit was voor de advocaten van Ghislaine Maxwell reden om een nieuw proces te verzoeken. Het succes van het verzoek kan voor een deel afhangen van de vragenlijst die de juryleden hebben moeten invullen. Eén van de vragen is of iemand zelf of een vriend of familielid ooit slachtoffer is geweest van seksueel misbruik. Eén van juryleden geeft aan zich die vraag niet te kunnen herinneren, maar weet wel zeker eerlijk te zijn geweest bij de beantwoording van alle vragen. Als hij de vraag naar waarheid had ingevuld, hadden de advocaten van Maxwell in een vroeg stadium van de rechtszaak het jurylid kunnen laten vervangen.

Tags

GHISLAINE MAXWELLJEFFREY EPSTEINJURYLIDPROCESRECHTSZAAK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck