Mogelijke gridstraf voor Verstappen

Door: Kees van der Made
21-11-2021

Verstappen wist zich naast Hamilton als tweede op de grid te kwalificeren voor de Grand Prix in Qatar vanmiddag. De Red Bull coureur moet zich nu alleen melden bij de stewards. Er bestaat een kans dat hij een gridstraf krijgt…

Mercedesrijder Lewis Hamilton staat vanmiddag voor de derde keer in de laatste zestien races op pole position. Verstappen zou eveneens vooraan starten, maar die plek wordt nu bedreigd. De Red Bull coureur moet zich vanmiddag, samen met Carlos Sainz van Ferrari en Valtteri Bottas van Mercedes melden bij de stewards. Verstappen zou een dubbele gele vlag hebben genegeerd. Die geven aan dat er gevaar is op de racelijn en coureurs hun snelheid drastisch moeten laten afzakken. Daarmee loopt Verstappen het risico een gridstraf te krijgen, dat betekent dat hij verder naar achteren moet starten. Dat zou een klap voor Verstappen zijn want het is met nog drie races te gaan verschrikkelijk spannend in de Formule 1.

Moeilijker

Verstappen staat op dit moment bovenaan op de Formule 1 ranglijst, maar wordt op de voet gevolgd door Hamilton. Het verschil tussen de twee is veertien punten. Als Hamilton eerste wordt en Verstappen tweede is er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht. Als Verstappen wint maakt dat de situatie voor hem nog beter. Maar een gridstraf maakt het voor Verstappen moeilijker om in de buurt van Hamilton te blijven.

Eén uur

Bottas en Sainz worden ook bij de stewards geroepen. Zij zouden enkele gele vlaggen gepasseerd hebben. Dat betekent dat er gevaar op de baan is en coureurs hun snelheid moeten minderen. Verstappen moet zich om één uur lokale tijd in Qatar melden. Hier is het dan elf uur.

Meer DenD