Mohammed Azaay en Esmée de la Bretonière in film over loverboys

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Acteurs Mohammed Azaay en Esmée de la Bretonière gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Loverboy Amsterdam. Dat heeft regisseur en acteur Cyriel Guds zondag bekendgemaakt. Guds speelt zelf ook een rol in de film.

Mohammed Azaay won vijf jaar geleden een Gouden Kalf voor zijn rol in de speelfilm Layla M. Verder is hij bekend van hitseries als Mocro Maffia en Het Gouden Uur. Voor Esmée de la Bretonière betekent de hoofdrol een terugkeer naar het witte doek na een lange pauze. In het verleden speelde zij hoofdrollen in bioscoopfilms als De Johnsons en Gordel van Smaragd. Ook was de actrice jarenlang te zien in de SBS-soap Goudkust.

Daarnaast zijn er rollen voor Olaf Ait Tami (Ferry) en Julia Batelaan (GTST). Loverboy Amsterdam gaat over een alleenstaande vader die door zijn schuldeisers gedwongen wordt om een meedogenloze loverboy te worden. Guds wil met de film het ‘loverboy-thema’ belichten vanuit het perspectief van de dader.

Peter R. de Vries

Guds, bekend van het toneelstuk Intouchables en de speelfilm Suriname, maakt met Loverboy Amsterdam zijn debuut als regisseur. De film volgt op de YouTube-serie die hij in 2021 lanceerde en die door bijna een miljoen mensen werd gezien. Een crowdfunding op de website Voordekunst.nl heeft het benodigde budget voor de film bijeengebracht.

De opnames gaan 6 april van start in Amsterdam. Guds heeft ook al plannen om de speelfilm, als deze af is, aan middelbare scholieren te vertonen en na afloop met ze in gesprek te gaan. De makers hebben bij de voorbereidingen voor het project gesproken met de politie en de jeugdbescherming. Ook Peter R. de Vries heeft, voordat hij in juli 2021 werd vermoord, geholpen met het ontwikkelen van het project.

 

BuzzE

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie