MOJO: vervelend dat Lady Gaga-fans op station hebben geslapen

Door: DitjesDatjes
27-07-2022

MOJO vindt het vervelend dat Lady Gaga-fans dinsdagnacht op het station van Arnhem Centraal hebben geslapen, laat een zegsman woensdag weten. Het AD berichtte dat dit afgelopen nacht is gebeurd, wat een woordvoerster van de NS tegenover het ANP bevestigt. Toch is dit incident geen reden om geen of minder concerten in het GelreDome te geven, stelt de MOJO-woordvoerder.

Lady Gaga gaf dinsdagavond een concert in het GelreDome in Arnhem. Daarna moesten tientallen fans op het station slapen, omdat zij niet meer met de trein naar huis konden. MOJO, de organisator achter het concert van de superster, is “ernaar aan het kijken”, laat de zegsman weten. Ook bij het concert van Elton John in het GelreDome ontstonden problemen, maar dan met het parkeren bij de concerthal. Dit zijn echter twee verschillende zaken, stelt de zegsman, en dus geen reden om concerten bij deze locatie te mijden.

Volgens een woordvoerder van het GelreDome begon het concert van Lady Gaga een half uurtje later: om 21.00 uur in plaats van 20.30. “Daarom was het concert pas rond een uur of elf afgelopen. Als je dan een laatste trein moet halen, wordt dat natuurlijk wel krap.” Volgens de woordvoerder wachtten de NS-treinen echter wel tot de laatste pendelbus vanaf het GelreDome op het station was aangekomen. “Als mensen er dan voor kiezen om te lopen in plaats van de pendelbus te pakken, kunnen wij er niks aan doen dat ze de trein missen.”

Het uiterste

De zegsvrouw van de NS kan niet bevestigen dat door NS-treinen werd gewacht tot de laatste pendelbus was aangekomen. “Dat weet ik niet.” Ze benadrukt dat het niet de verantwoordelijkheid was van de NS, maar van de organisatie.

Volgens de woordvoerster is het concert later begonnen en waren er moeilijkheden met de pendelbussen, “die door de organisatie worden georganiseerd. Daardoor waren veel mensen te laat op het station.” De NS heeft “het uiterste” gedaan, stelt ze. “Wij hebben zelfs nog een extra trein ingezet die om 01.00 uur is vertrokken, om mensen die achterbleven nog te vervoeren.” Omdat daarna nog steeds reizigers zijn achtergebleven heeft de NS het station opengelaten. “Zodat mensen in ieder geval onderdak hadden.”

Talloze fans deelden de problemen die ze ervoeren op Twitter, bijvoorbeeld door filmpjes van mensen die renden voor de laatste trein. Ook over het parkeren bij de concerthal werd soms geklaagd, bijvoorbeeld door deze Twittergebruiker: “Help me alleen herinneren dat ik NOOIT meer naar GelreDome ga. Wat een gekut. Onbereikbaar, lastig parkeren, je moet een Wallet kopen om drinken te kunnen halen, en met het ov kom je niet meer thuis. @mojoconcerts”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD