Is de mol eindelijk bekend? Nieuwe hints uit aflevering 6

Door: Tanja Brouwer
10-02-2018

In aflevering zes van Wie is de Mol zegt één kandidaat letterlijk “Ik ben de Mol”. Een andere kandidaat blijft maar geld uit de pot halen, maar brengt niets in.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Sleutelpositie

Vorige week wilde Ruben opeens penningmeester worden. Opvallend was dat de opdracht daarna er gelijk een speciale rol was weggelegd voor de penningmeester, en ook deze aflevering had de bewaarder van het geld een cruciale rol.
Ruben moest zijn mede-kandidaten bevrijden met sleutels, en als hij dat slecht deed was de opdracht sowieso verloren. Toch is er wat geld verzameld.

Het viel Twitteraars vooral op dat Olcay, Simone en Jan riepen naar Ruben en op hun deuren klopten zodat Ruben snel wist waar ze zaten. Bij Stine daarentegen bleef het akelig stil. Wilde ze niet gevonden worden? Stine heeft ook geen geld opgehaald met deze opdracht. Olcay, Ruben en Jan hebben wel geld binnen gebracht.

Simone

Simone, Simone, Simone. Wat heb je nu gezegd? De newsbabe zei letterlijk “Ja, ik ben de mol”, toen Ruben vroeg of zij de saboteur is. Is dit iets wat een mol zou zeggen, of meer wat een kandidaat zou doen? De titel van de aflevering is ‘verlost’. Is Simone nu ‘verlost’ van haar geheim?

Tijdens de tweede opdracht ging Olcay samen met Ruben, Stine samen met Jan en Simone in haar eentje een inboedel verhuizen. Simpele opdracht, maar moeilijk in de uitvoering omdat alles in een klein oud autootje moet passen.
Jan heeft het verhuizen tijdens deze aflevering tot een kunst verheven, zijn auto zat propvol. Maar ook de andere kandidaten lijken hun best te hebben gedaan. Is er tijdens deze opdracht wel gemold?

Schermen

De laatste opdracht was een bijzondere: de kandidaten konden ervoor zorgen dat niemand naar huis hoefde. Dat deden ze door vragen te beantwoorden. Als iemand een goed antwoord gaf mocht hij/zij kiezen of een kandidaat zijn scherm niet kreeg te zien, of er 500 euro in de pot kwam.

Een fout antwoord betekende dat de kandidaat moest kiezen of iemand zijn scherm moest bekijken of er 500 euro uit de pot ging. De eerste die een vraag fout had was Stine, en zij koos voor het geld uit de pot. Ook de tweede vraag had Stine fout: 1000 euro uit de pot.

Het resultaat van de opdracht was dat niemand naar huis hoefde. Leuk voor de kandidaten, maar de kijker is niet dichter bij de oplossing.

Meer DenD