Mona wil het Torentje in voor de boeren

Mona keijzer voor BBB kandidaat premier.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Van het CDA naar BBB: Mona Keijzer uit Volendam wil voor BBB het Torentje in. Ze wordt dan de eerste vrouwelijke premier van Nederland als BBB de grootste partij van Nederland wordt. Caroline van der Plas presenteerde haar premierskandidaat vanmiddag aan de buitenwereld.

Daarmee komt er einde aan alle speculaties. Aanvankelijk werd nog gedacht dat de voormalig staatssecretaris zich zou aansluiten bij de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. De politica, die tijdens de coronaperiode kritiek uitte om het strikte kabinetsbeleid en daarna min of meer uit het kabinet werd gezet, heeft uiteindelijk gekozen voor BBB.

Mona benaderd

Mona Keijzer, die op de tweede plaats komt van de BBB-lijst, werd medio april benaderd door Van der Plas. De ex-CDA’er reageerde eerst negatief maar voelde daarna ‘het politieke vuur weer branden’ en ging daarna toch in op de uitnodiging van BBB.

Caroline van der Plas verrastte ook door de mededeling dat Ja21-Kamerleden Nicky Pouw en Derk-Jan Eppink ook overstappen naar BBB. Datzelfde geldt ook voor het PVV-Kamerlid Lilian Helder, die na 17 jaar Kamerlidmaatschap vanaf nu ook uitkomt voor BBB.

Overstappers van Ja21 en PVV

Nicky Pouw-Verweij legde uit waarom ze de overstap heeft gemaakt van Ja21 naar BBB. Eerder was ze voor Forum voor Democratie actief, maar splitste zich daarna af. ,,Ze maken een einde aan de eilandjespolitiek”, aldus de overstapper Pouw-Verweij waarom ze opnieuw naar een nieuwe partij is gegaan..

Ook opvallend is ook de overstap van VVD’ster Claudia van Zanten, die onlangs vertrok uit de stadsdeelcommissie Amsterdam-Zuid omdat ze zich niet meer herkende in de immigratie-politiek van de liberalen. Uit Zeeeland staat akkerbouwer Christine Govaert op de lijst. Ze is is al lid van Provinciale Staten in Zeeland, maar heeft lang in Amsterdam gewoond en was daar onder andere ook opvangmoeder voor jonge Ajax-talenten.

Drager Willemsorde

Oorlogsveteraan Gijs Tuinman, drager van de militaire Willemsorde, gaat ook op de Kamerlijst staan voor BBB. ,,Mijn opdracht is Nederland weer iets veiliger maken”, aldus Tuinman in een toelichting op zijn stap van militair naar politiek.

Ilona Lagas, voorzitter van de vertrouwenscommissie van BBB, zei dat ze 160 kandidaten heeft gesproken. ,,De belangen van boeren en burgers zijn in goede handen van de BBB”, aldus Lagas.

Tijdens een live YouTube-presentatie maakte Caroline van der Plas bekend dat een aantal prominenten voor BBB de Tweede Kamer in willen.

Tags

BBBCDAMONA KEIJZER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck