Monica Geuze haalt keihard uit naar Erica Meiland: ‘Ik vind haar heel dom’

Monica fel op Erica
Door: Charlotte Wijnen
30-11-2021

Monica Geuze vindt de uitspraken die Erica Meiland heeft gedaan over de islam onbegrijpelijk. In een live-video op Instagram haalt ze keihard uit naar Erica. ,,Ik vind haar echt naïef, eigenlijk zelfs heel dom.”

Erica Meiland ligt zwaar onder vuur nadat ze zich negatief heeft uitgelaten over de islam. Volgens haar brengt de islam vooral veel ellende met zich mee. ,,Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod”, zei Erica, die vrouwen in een boerka vergelijkt met pinguïns.

Monica walgt van Erica

Monica Geuze walgt van de uitspraken die Erica gedaan heeft. ,,Ik vind het afschuwelijk. Ik snap niet dat je in deze tijd waarin we leven nog steeds zo… Dat is dan hoe je denkt”, aldus Monica in een Instagram Live. ,,Weet ik veel wat je hebt meegemaakt, maar dat dat jouw denkwijze is.”

Erica lijkt zich niets aan te trekken van alle kritiek, iets wat Monica niet kan begrijpen. ,,Er zijn zoveel mensen om je heen, en vooral als je onder vuur staat, die je iets willen leren. Als je je daar niks van aantrekt, vind ik je echt naïef. Ik vind dat eigenlijk heel dom.”

Ook Maxime aan de kant gezet

Maar de familie Meiland verliest door deze uitspraken niet alleen fans, het kost ze ook samenwerkingen. Hallmark is definitief gestopt met de verkoop van kaarten en boeketten waarop bekende uitspraken van de familie Meiland staan.

En vandaag heeft een nieuwe onderneming de samenwerking stopgezet. Matrassenfabrikant Emma heeft de samenwerking met Maxime Meiland gestopt omdat ze geen publiekelijk afstand wil nemen van de uitspraken van haar moeder.

Meer DenD