Monica Geuze onder vuur na titel ‘mooiste vrouw’

Monica Geuze
Door: Charlotte Wijnen
08-06-2021

Monica Geuze mag zichzelf de mooiste vrouw van Nederland noemen. Een prachtige titel, maar het kent ook een keerzijde…

De presentatrice is vorige week door het mannenblad FHM uitgeroepen tot de mooiste vrouw van Nederland 2021. De titel is een grote eer, vindt Monica. ,,Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik het daar natuurlijk niet mee eens ben. Maar wel een eer dat ik ‘m mag dragen.”

‘Het is toch gestoord’

Bij het betreden van het podium, op haar hoge hakken, ging ze door haar enkel. ,,Dat kan alleen mij gebeuren”, grapte ze op Instagram. De prijs noemt ze ‘een eer en een groot compliment’. Het heugelijke nieuws plaatst ze trots op Instagram.

Maar nu vertelt ze in haar nieuwste vlog dat de titel ook een mindere kant heeft. Ze schrikt van wat erover haar geschreven wordt op het internet. Onder het Instagram-bericht stroomde de kritiek binnen. Van ‘vriendjespolitiek’ tot ‘mijn hond is nog knapper’ en ‘jullie hebben verkeerd gekozen’. Monica somt alle negatieve woorden op.

Monica zegt dat ze er niet wakker van ligt, maar ze vraagt zich wel af waarom die negatieve reacties nodig zijn. ,,Het is toch gestoord. Je hoeft het zeker niet eens te zijn met de titel”, vertelt Monica. ,,Kijk, smaken zullen altijd verschillen, maar los van dat vraag ik me af of het in deze tijd normaal is om zó gemeen te zijn.”

Meer DenD