Monique des Bouvrie vertelt hoe het met haar gaat na overlijden Jan

Monique des Bouvrie
Door: Eva Steins
10-12-2020

Interieur legende Jan des Bouvrie overleed slechts enkele maanden geleden. Hoe is het leven zonder Jan voor zijn vrouw Monique des Bouvrie? Zij vertelt openhartig over het leven na zijn overlijden.

Begin oktober overleed Jan op 78-jarige leeftijd. De interieurontwerper was al een geruime tijd zien, hij leed onder meer aan prostaatkanker.

Werken

Aan weekblad Weekend de eer om het eerste interview sinds zijn dood af te nemen met Monique. Zij vertelt dat het naar omstandigheden goed met haar gaat.

,,Het gaat goed. Ik ben keihard aan het werk. Het werk geeft een geweldige energie, dus dat gaat lekker.”

Ook geeft zij toe moeite te hebben met de feestdagen. ,,Alles wat nu een eerste keer is, is heel verdrietig”, zegt Monique. “Zo ook de eerste verjaardag zonder hem, dat zijn allemaal verdrietige en moeilijke momenten, maar daar moeten we doorheen. En dat verdriet laten we ook lekker toe. Ik heb er gesprekken met mijn kinderen over, en zij staan er precies hetzelfde in.”

Verdriet

Monique heeft een hoop steun aan de kinderen en vertelt hoe zij zich voelen. “We zitten niet heel de dag met een dekbed over ons heen”, vertelt zij. ,,Dat schiet niks op. Je moet ook denken: dit is wat hij wilde. Op een gegeven moment houdt het leven op. Hoe mooi is het dat wij een week lang intensief afscheid van hem hebben kunnen nemen. Voor Jan ging het niet snel genoeg. hij zei: ‘Het is klaar. Ik heb een prachtig leven gehad, en op een gegeven moment komt daar een einde aan.’ Dat moet je accepteren.”

Wat mist Monique het meest aan haar overleden echtgenoot?

,,Als ‘ie me af en toe te serieus vond, ging ‘ie lopen grappen en grollen. Ik raakte dan geïrriteerd, want ik was ergens geconcentreerd mee bezig, maar eigenlijk was dat heel leuk aan hem. Dat mis ik.”

Meer DenD